25/09/2020 25/09/2020 Με τον νεοδιορισθέντα Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία του Λιβάνου Α. Ρουντακόφ συναντήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Πριν από τον διορισμό του ο Αλεξάντρ Νικολάγεβιτς κατείχε κατά περιόδους το αξίωμα του αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Μέσης Ανατολής και Βορείου...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 11:51

Επί τάπητος οι σχέσεις Μόσχας – Αντιοχείας

Διαδώστε:
Επί τάπητος οι σχέσεις Μόσχας – Αντιοχείας

Με τον νεοδιορισθέντα Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία του Λιβάνου Α. Ρουντακόφ συναντήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Πριν από τον διορισμό του ο Αλεξάντρ Νικολάγεβιτς κατείχε κατά περιόδους το αξίωμα του αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας και ηγείτο της Αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ενημέρωσε τον φιλοξενούμενο για την συνεργασία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας. Στη συνέχεια οι δύο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας επέδωσε στο συνομιλητή του ενθύμιο και ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στο νέο διπλωματικό στίβο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων