09/08/2020 09/08/2020 Ο επικεφαλής του τμήματος επί των σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ της Κεντρικής Επισκοπής Ιβάνοβο και Βοζνιεσένσκ, Ιερομόναχος κ. Μακάριος (Μάρκις), σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Govorit Moskva» εξήγησε τη διαφορά μεταξύ των θαυμάτων, που προκύπτουν από βαθιά πίστη και όσων συμβαίνουν όταν κανείς χρησιμοποιεί τη μαγεία. Ο ιερέας εξήγησε...
09 Αυγούστου, 2020 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 17:16

«Επικίνδυνος αντιχριστιανικός βάλτος η μαγεία»

Διαδώστε:
«Επικίνδυνος αντιχριστιανικός βάλτος η μαγεία»

Ο επικεφαλής του τμήματος επί των σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ της Κεντρικής Επισκοπής Ιβάνοβο και Βοζνιεσένσκ, Ιερομόναχος κ. Μακάριος (Μάρκις), σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Govorit Moskva» εξήγησε τη διαφορά μεταξύ των θαυμάτων, που προκύπτουν από βαθιά πίστη και όσων συμβαίνουν όταν κανείς χρησιμοποιεί τη μαγεία.

Ο ιερέας εξήγησε ότι η Εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη μεταφυσικών κακών πνευμάτων, όμως απαγορεύει τη χρήση τους προς εξυπηρέτηση των σκοπών του ανθρώπου, δηλαδή τις πρακτικές της μαγείας, τονίζοντας ότι, δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος -για κάποιους ανθρώπους- απόκλισης από τη θρησκεία στη μαγεία!

«Τι είναι ακριβώς η μαγεία; Μπορούμε να τη διατυπώσουμε με μια φράση: “Ας πραγματωθεί η βούλησή μου. Θέλω να χρησιμοποιήσω τις αόρατες δυνάμεις για τους σκοπούς μου, ξεκινώντας από μια καλή σοδειά και φτάνοντας σε κάποια μεγάλα επιτεύγματα”», είπε ο κ. Μακάριος και συνέχισε: «Αυτή είναι η μαγεία και δεν έχει τίποτε κοινό με τη θρησκεία. Η ορθοδοξία λέει «Ας γίνει η βούλησή σου, Κύριε!».

Εξάλλου, εάν ο άνθρωπος επιζητά από τον Θεό τη βοήθεια στην επίλυση κάποιων προβλημάτων του, αυτό προϋποθέτει την πλήρη αφοσίωση στον Θεό.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καλή πληροφόρηση και έτσι δεν βλέπουν τη διαφορά μεταξύ της ορθοδοξίας και αυτού του επικίνδυνου αντιθρησκευτικού, αντιχριστιανικού βάλτου που παγιδεύει τους ανθρώπους», συμπέρανε καταλήγοντας.

Πηγή: ria.ru

Μετάφραση: Ιrina Tresorukova

Απόδοση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων