03/04/2023 03/04/2023 Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ρωσίας με την Λευκορωσία καθώς και τη στήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Λευκορώσο Πρόεδρο με αφορμή την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας, ενώ ευχές έστειλε και στον...
03 Απριλίου, 2023 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 10:18

Επικοινωνία Μόσχας με Λουκασένκο για την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας

Διαδώστε:
Επικοινωνία Μόσχας με Λουκασένκο για την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας

Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ρωσίας με την Λευκορωσία καθώς και τη στήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Λευκορώσο Πρόεδρο με αφορμή την Ημέρα Ενότητας των Λαών Ρωσίας και Λευκορωσίας, ενώ ευχές έστειλε και στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Η γιορτή αυτή μαρτυρεί την μακραίωνη φιλία των λαών μας, βασισμένη πρωτίστως σε κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες. Χάρη στην πιστότητα στις παραδοσιακές ηθικές κατευθυντήριες γραμμές, η τήρηση των οποίων είναι το κλειδί για τη βιωσιμότητα της κοινωνίας, διατηρούνται πραγματικά αδελφικές σχέσεις και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των χωρών μας”, αναφέρει στην ευχετήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο Αγιώτατος κ.κ. Κύριλλος σημειώνει ότι είναι ευγνώμων προς τον Πρόεδρο Λουκασένκο για τη συνεχή υποστήριξή του στις δραστηριότητες της Εξαρχίας της Λευκορωσίας. “Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και κρατικών αρχών θα εξακολουθεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ενίσχυση της ενότητας των λαών μας”, πρόσθεσε.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων