11/09/2019 11/09/2019 Στο μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Υόρκη τελέστηκαν σήμερα η Θεία Λειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Η λειτουργία έγινε στην αγγλική και στη σλαβωνική γλώσσα, χοροστατούντος του εκπροσώπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, πρωθιερέα...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:59

Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Στο μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Υόρκη τελέστηκαν σήμερα η Θεία Λειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Η λειτουργία έγινε στην αγγλική και στη σλαβωνική γλώσσα, χοροστατούντος του εκπροσώπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, πρωθιερέα Δανιήλ Αντρειούκ.

Στην επιμνημόσυνη δέηση συμμετείχαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία Τζον Χάντσμαν, ο επιτετραμμένος του Καναδά στη Ρωσική Ομοσπονδία Στεφάν Ζομπέν, η πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής Νμασόντο Μαρία Σιμπάντα-Τούσι και άλλα επίσημα πρόσωπα.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε της ευγνωμοσύνη του ότι στο ναό της Αγίας Αικατερίνης τακτικά γίνονται δεήσεις για τα θύματα του Σεπτεμβρίου του 2001 και ευχαρίστησε τους συναδέλφους διπλωμάτες: «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε την τραγωδία που έγινε 18 χρόνια πριν, δεν μπορούμε όμως και να ξεχάσουμε τις συνέπειες και πώς έπεσαν τα εμπόδια μεταξύ των κρατών». Στο τέλος της λειτουργίας στο καμπαναριό του ναού η καμπάνα χτύπησε 11 φορές για την μνήμη των θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων