10/05/2020 10/05/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα κοντά στην κατοικία του στη Μόσχα. “Σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση συνδυάζεται με την προσευχή για την Πατρίδα μας, για να φυλάξει ο Κύριος τον...
10 Μαΐου, 2020 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 23:19

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Β’ Π.Π. τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Β’ Π.Π. τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα κοντά στην κατοικία του στη Μόσχα.

“Σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση συνδυάζεται με την προσευχή για την Πατρίδα μας, για να φυλάξει ο Κύριος τον λαό μας, τη χώρα μας από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, για να μας στηρίξει στον άθλο μας να υπηρετούμε και να βοηθούμε τους διπλανούς μας, όπως το έκαναν οι μαχητές στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ρισκάροντας τη ζωή τους, όταν η ζωή του διπλανού, του φίλου, του στρατιώτη δίπλα ήταν τόσο σημαντική που οι άνθρωποι στο όνομα των διπλανών ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τον εαυτό τους”, είπε ο Πατριάρχης στο κήρυγμα του.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκε να παραμένουν οι άνθρωποι όχι μόνο σε έκτακτες συνθήκες, αλλά και σε κανονικές, άνετες, καθημερινές συνθήκες της ζωής ικανοί να αγαπάνε τους διπλανούς τους.

“Τώρα προσευχόμαστε να μας προστατέψει ο Κύριος από την ολέθρια ασθένεια που ήρθε αυτή την επετειακή χρονιά στην χώρα μας και στερεί τους ανθρώπους τη ζωής τους. Μπορεί όμως η μνήμη για τους μεγάλους ήρωες του πολέμου να μας κάνει πιο θαρραλέους, αφού θα θυμόμαστε ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο για τη δική μας ζωή, αλλά και για τη ζωή των διπλανών μας”, είπε ο Πατριάρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων