07/10/2023 07/10/2023 Εκπρόσωποι της Επισκοπής Σκόπιν της Μητρόπολης Ριαζάν, μαζί με εθελοντές, βρήκαν ένα ανάγλυφο που απεικονίζει τον Σωτήρα, που χρονολογείται περίπου τον 12ο αιώνα. Ομάδα του έργου του τμήματος νεολαίας της Επισκοπής Σκόπιν, κληρικοί, εθελοντές, και κάτοικοι της περιοχής την 1η Οκτωβρίου συμμετείχαν σε αρχαιολογικές έρευνες, σκοπός των οποίων ήταν η ανακάλυψη ανάγλυφων από τον Ιερό...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 11:52

Επισκοπή Σκόπιν: Βρέθηκε ανάγλυφο του 12ου αιώνα που απεικονίζει τον Κύριο

Διαδώστε:
Επισκοπή Σκόπιν: Βρέθηκε ανάγλυφο του 12ου αιώνα που απεικονίζει τον Κύριο

Εκπρόσωποι της Επισκοπής Σκόπιν της Μητρόπολης Ριαζάν, μαζί με εθελοντές, βρήκαν ένα ανάγλυφο που απεικονίζει τον Σωτήρα, που χρονολογείται περίπου τον 12ο αιώνα.

Ομάδα του έργου του τμήματος νεολαίας της Επισκοπής Σκόπιν, κληρικοί, εθελοντές, και κάτοικοι της περιοχής την 1η Οκτωβρίου συμμετείχαν σε αρχαιολογικές έρευνες, σκοπός των οποίων ήταν η ανακάλυψη ανάγλυφων από τον Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής του χωριού Semion, της περιοχής Korablinsky, της Περιφέρειας Τολπίνο.

Ο Ιερός Ναός χτίστηκε την προμογγολική περίοδο. Ωστόσο, πριν από 80 χρόνια καταστράφηκε και τμήματα από τους τοίχους του Ναού χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση άλλων οικοδομημάτων. Μόλις πέρυσι κατεδαφίστηκε ένα γκαράζ όπου υπήρχε πάνω στα θεμέλια του Ναού.

Καθώς προχωρούσαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές, ανακαλύφθηκε ένα ανάγλυφο που απεικονίζει τον Κύριο Ιησού Χριστό. Η χρονολόγησή του είναι κατά προσέγγιση τον 12ο αιώνα.

Όλα τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο επισκοπικό μουσείο «Древлехранилище».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: skopin-eparhia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων