18/08/2022 18/08/2022 Συλλυπητήρια Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, καθώς και τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων Καρεκίν Β’, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος για τον θάνατο ανθρώπων ως αποτέλεσμα έκρηξης σε εμπορικό κέντρο στο Ερεβάν. Τα αίτια της ισχυρότατης έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ από χθες η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για τους δεκαέξι...
18 Αυγούστου, 2022 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 9:39

Επιστολή Πατριάρχη Μόσχας σε Πασινιάν για τη φονική έκρηξη στο Ερεβάν

Διαδώστε:
Επιστολή Πατριάρχη Μόσχας σε Πασινιάν για τη φονική έκρηξη στο Ερεβάν

Συλλυπητήρια Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, καθώς και τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων Καρεκίν Β’, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος για τον θάνατο ανθρώπων ως αποτέλεσμα έκρηξης σε εμπορικό κέντρο στο Ερεβάν.

Τα αίτια της ισχυρότατης έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ από χθες η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για τους δεκαέξι νεκρούς της φονικής έκρηξης.

“Συμπάσχω βαθύτατα με τον λαό της αδελφής Αρμενίας και σας ζητώ να μεταφέρετε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή τη φοβερή καταστροφή, ειδικά σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκπροσωπούμενη από τους κληρικούς και λαϊκούς της Μητρόπολης Ερεβάν-Αρμενίας, είναι έτοιμη να παράσχει ηθική υποστήριξη σε όλους όσους τη χρειάζονται”, αναφέρει ο Πατριάρχης Κύριλλος προς τον κ. Πασινιάν.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν

“Εκ μέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σας εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια για την έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο του Ερεβάν και στοίχισε τη ζωή σε ανθρώπους. Συμπαθώντας ειλικρινά όλο τον Αρμενικό λαό, ελπίζουμε ότι ο Πανάγαθος Δημιουργός θα αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που πέθαναν, θα δώσει ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και θα παρηγορήσει τους πενθούντες”, αναφέρει στο μήνυμά του προς τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων.

Ο Καθολικός Πατριάρχης των Αρμενίων Καρεκίν Β’

Διήμερο εθνικό πένθος – Απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργεια

Η κυβέρνηση της Αρμενίας κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος (17 και 18 Αυγούστου) για τα θύματα της έκρηξης που συγκλόνισε την Κυριακή την αγορά Σουρμαλού του Ερεβάν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αγνοείται η τύχη τριών άλλων, ενώ επτά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα αίτια της ισχυρότατης έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Αρμέν Παμπουχτσιάν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Αρμενία, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα. Οι αρχές του Ερεβάν έχουν διατάξει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων