05/09/2019 05/09/2019 Συζήτηση με θέμα «Θεολογία στο εκπαιδευτικό σύστημα: δρόμος προς τη διαμόρφωση της προσωπικότητας», πραγματοποιήθηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Russia Today” , με τη συμμετοχή του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα. Στην αρχή της συζήτησης ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων δήλωσε ότι είναι η επιταγή της εποχής να ενσωματωθεί η...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:27

Επιταγή της εποχής η διδασκαλία Θεολογίας στα ΑΕΙ 

Διαδώστε:
Επιταγή της εποχής η διδασκαλία Θεολογίας στα ΑΕΙ 

Συζήτηση με θέμα «Θεολογία στο εκπαιδευτικό σύστημα: δρόμος προς τη διαμόρφωση της προσωπικότητας», πραγματοποιήθηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Russia Today” , με τη συμμετοχή του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας,  Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Στην αρχή της συζήτησης ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων δήλωσε ότι είναι η επιταγή της εποχής να ενσωματωθεί η θεολογία στο κοσμικό εκπαιδευτικό σύστημα.

“Η θεολογία δεν είναι ένα απλό μάθημα, δεν είναι μάθημα θρησκευτικών, είναι μια άποψη από το εσωτερικό των θρησκευτικών παραδόσεων. Η θεολογία από αυτή την άποψη δεν μπορεί να είναι ούτε πολυθρησκευτική, ούτε να βρίσκεται εκτός θρησκειών, πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την υπάρχουσα θρησκευτική παράδοση, και ακριβώς αυτό το μοντέλο χρησιμοποιήσαμε, όταν επεξεργαζόμασταν το σχετικό αναλυτικό πρόγραμμα για τα κοσμικά ΑΕΙ”, ανέφερε ο Ιεράρχης και παράθεσε ως παράδειγμα το Συμβούλιο υποστήριξης διδακτορικών διατριβών στο ίδρυμα των Αγίων Κυρίλλου και του Μεθοδίου.
Ως βασικούς στόχους διδασκαλίας της θεολογίας σε κοσμικά ΑΕΙ ο Μητροπολίτης θέτει “την αγωγή των ανθρώπων οι οποίοι θα είναι σε θέση και με γνώσεις να εκφράζουν άποψη για τις θρησκευτικές παραδόσεις, ακόμα και εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στο εκπαιδευτικό σύστημα, και να παρέχουν επαγγελματική κρίση για να μην διαστρεβλώνεται το θρησκευτικό δόγμα προς όφελος κάποιων πολιτικών ή τρομοκρατικών βλέψεων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων