03/09/2019 03/09/2019 Τη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως, όπου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και την πανηγυρική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, επισκέφθηκε την 1ην Σεπτεμβρίου 2019 κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου ομάδα προσκυνητών από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, η οποία πραγματοποιεί ιερά αποδημία στην σεβάσματα του Ρωσικού...
03 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2019 - 20:37

Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας Αγ. Πετρούπολης ο Μητρ. Μπάτσκας

Διαδώστε:
Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας Αγ. Πετρούπολης ο Μητρ. Μπάτσκας

Τη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως, όπου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και την πανηγυρική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, επισκέφθηκε την 1ην Σεπτεμβρίου 2019 κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου ομάδα προσκυνητών από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, η οποία πραγματοποιεί ιερά αποδημία στην σεβάσματα του Ρωσικού Βορρά, όπως αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Της Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Ακαδημίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, συλλειτουργησάντων του Επισκόπου Μπάτσκας Ειρηναίου, του Επισκόπου Μοράβιτσι Αντωνίου, του Προϊσταμένου του ἐν Μόσχᾳ Μετοχίου της Σερβικής Εκκλησίας, του Επισκόπου Κροστάνδης Ναζαρίου, του Επισκόπου Πετεργκόφ Σιλουανού, Πρυτάνεως της Θεολογικής Ακαδημίας και πλειάδας κληρικών.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας στα Πατριαρχικά δώματα της Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε αδελφική συνάντηση του Επισκόπου Μπάτσκας κ. Ειρηναίου με τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφιο, ο οποίος εκ μέρους των εκκλησιαστικών αρχών της Ρωσικής Εκκλησίας καλωσόρισε τον υψηλό προσκεκλημένο ευχόμενος να τον κατευοδώνει ο Θεός στην ιερά αποδημία στα προσκυνήματα της πόλεως του Αγίου Πέτρου. Επίσης παρέστη και ο Επίσκοπος Πετεργκόφ Σιλουανός.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδηλώσεως με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο απονεμήθηκε το δίπλωμα του επίτιμου διδάκτορα της θεολογίας της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως. Η αγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα αποφασίσθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ακαδημίας στις 30 Αυγούστου 2019.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Ειρηναίος μίλησε στο ακροατήριο με θέμα «Σταθμοί της Σερβικής θεολογίας σήμερα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων