09/05/2019 09/05/2019 Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαίνισης και συντήρησης ξεκινά στο Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Μονής Νοβοσπάσκι, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μόσχας. Ειδικοί τεχνίτες θα φιλοτεχνήσουν και θα επιδιορθώσουν τις κατεστραμένες τοιχογραφίες, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021. “Ο καθεδρικός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στο κέντρο του...
09 Μαΐου, 2019 - 10:27

Εργασίες αναστήλωσης στη Μονή Νοβοσπάσκι

Διαδώστε:
Εργασίες αναστήλωσης στη Μονή Νοβοσπάσκι

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαίνισης και συντήρησης ξεκινά στο Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Μονής Νοβοσπάσκι, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μόσχας.

Ειδικοί τεχνίτες θα φιλοτεχνήσουν και θα επιδιορθώσουν τις κατεστραμένες τοιχογραφίες, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021.

“Ο καθεδρικός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στο κέντρο του μοναστηριού Νοβοσπάσκι, παίζει τον κύριο οργανωτικό ρόλο στην αρχιτεκτονική σύνθεση αυτού του μοναδικού συγκροτήματος” ο Αλεξέι Γιεμελάνοφ, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μόσχας και πρόσθεσε: “Οι εργασίες θα εστιασθούν στην εκπληκτική ζωγραφική. Θα υπάρξουν εργασίες στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και στην ανακατασκευή της πρόσοψης. Θα εφαρμοστεί μια ειδικά αναπτυγμένη τεχνική. Επιπλέον, οι αναστηλωτές θα ανοίξουν τα ιστορικά ανοίγματα παραθύρων και τις εισόδους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων