17/12/2020 17/12/2020 Εγκύκλιο αναφορικά με τους κανόνες που θα ισχύουν στις εκκλησίες, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, εξέδωσε η Εκκλησία της Εσθονίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων. Εκτός από τα γενικά μέτρα , όπως η απολύμανση των χεριών στην είσοδο και η χρήση μάσκας, η Σύνοδος αποφάσισε να απαγορεύσει τον ασπασμό...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 10:13

Εσθονία: Συστάσεις για τη Θεία Κοινωνία

Διαδώστε:
Εσθονία: Συστάσεις για τη Θεία Κοινωνία

Εγκύκλιο αναφορικά με τους κανόνες που θα ισχύουν στις εκκλησίες, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, εξέδωσε η Εκκλησία της Εσθονίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων.

Εκτός από τα γενικά μέτρα , όπως η απολύμανση των χεριών στην είσοδο και η χρήση μάσκας, η Σύνοδος αποφάσισε να απαγορεύσει τον ασπασμό των εικόνων και του σταυρού, ενώ δεν επιτρέπεται να φιλούν το χέρι του παπά.

Επίσης, αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία, αυτή θα πρέπει να γίνεται “ανέπαφα”: «Κατά τη διάρκεια της κοινωνίας ο πιστός θα πρέπει να γύρει πίσω το κεφάλι του, να ανοίξει πολύ το στόμα του, ώστε ο Ιερέας να μπορεί να δώσει τη Θεία Κοινωνία χωρίς το κουτάλι να αγγίξει τα χείλη ή τα δόντια”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων