03/11/2020 03/11/2020 Τα Θυρανοίξια του κυρίου Ναού που βρίσκεται στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων θα τελεστούν κατά το μήνα Νοέμβριο, μόλις ολοκληρωθεί. Τον Δεκέμβριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τα 30 χρόνια της λειτουργίας της υπηρεσίας διάσωσης όπως ανέφερε ο επιμελητής του προγράμματος για την κατασκευή Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Μόσχα “Ναός 200” ο οποίος είναι βουλευτής Ρωσίας και...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 8:11

Ετοιμάζεται ο Ναός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας

Διαδώστε:
Ετοιμάζεται ο Ναός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας

Τα Θυρανοίξια του κυρίου Ναού που βρίσκεται στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων θα τελεστούν κατά το μήνα Νοέμβριο, μόλις ολοκληρωθεί. Τον Δεκέμβριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τα 30 χρόνια της λειτουργίας της υπηρεσίας διάσωσης όπως ανέφερε ο επιμελητής του προγράμματος για την κατασκευή Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Μόσχα “Ναός 200” ο οποίος είναι βουλευτής Ρωσίας και σύμβουλος του  δημάρχου και του Πατριάρχη κ. Βλαντίμιρ Ρέσιν. 

Το εκκλησιαστικό συγκρότημα των δυνάμεων του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων ανεγείρεται στην περιοχή Φιλί-Νταβίντκο και φέρει το όνομα της εικόνας της Παναγίας Σμολένσκαγια. Ο ναός έχει μπλε τρούλο και χρυσά άστρα και δίπλα βρίσκεται ένα καμπαναριό τεσσάρων επιπέδων. Ο Ναός θα αποτελείται από δύο επίπεδα το υπόγειο και ισόγειο ναούς με χωρητικότητα 300 και 500 πιστούς αντίστοιχα, επίσης έχει τον ξενώνα, την αίθουσα συνεδριάσεων και το κατηχητικό. Οι εργασίες οικοδόμησης έχουν ολοκληρωθεί και ο Ιερός Ναός βρίσκεται στο στάδιο που εξοπλίζεται με τα απαραίτητα Εκκλησιαστικά σκεύη ενώ τοποθετούνται και οι εικόνες στο τέμπλο και το εικονοστάσι. Ταυτόχρονα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία διαμορφώνεται και ο εξωτερικός χώρος.

Με σκοπό την πνευματική και πατριωτική αγωγή της νεολαίας στο χώρο του συγκροτήματος προγραμματίζεται η τοποθέτηση ειδικών περιπτέρων με ενημερωτικό υλικό σχετικά με την Παναγία Σμολένσκαγια, την πυροσβεστική υπηρεσία και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων