30/03/2021 30/03/2021 Στις 27 Μαρτίου 2021 η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων τίμησε τα ονομαστήρια του Προκαθημένου αυτής Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου Γ´. Ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμούς ήταν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, η καθηγουμένη της Ιεράς γυναικείας Μονής Ορεινής στο Αϊν Καρέμ Αικατερίνη Τσερνισόβα, στελέχη της Αποστολής και αδελφές...
30 Μαρτίου, 2021 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2021 - 18:15

Ευχές από το Πατριαρχείο Μόσχας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ευχές από το Πατριαρχείο Μόσχας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στις 27 Μαρτίου 2021 η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων τίμησε τα ονομαστήρια του Προκαθημένου αυτής Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου Γ´.

Ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμούς ήταν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, η καθηγουμένη της Ιεράς γυναικείας Μονής Ορεινής στο Αϊν Καρέμ Αικατερίνη Τσερνισόβα, στελέχη της Αποστολής και αδελφές της Μονής.

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής με τη σειρά τους ανέγνωσαν το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και μετέφεραν στον Μακαριώτατο τη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Στη συνέχεια στελέχη της Ρωσικής Αποστολής ευχήθηκαν προσωπικά στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων για τα ονομαστήρια  και ζήτησαν την πρωθιεραρχική του ευλογία για το περαιτέρω έργο στον εκκλησιαστικό-διπλωματικό στίβο, ενώ οι αδελφές της Μονής Ορεινής έψαλαν του Μακαριωτάτου το «Πολυχρόνιον».

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων