23/11/2020 23/11/2020 Στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ ευχήθηκε χθες ο Μακ. Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την 15η επέτειο από την ενθρόνισή του με ένα μήνυμα στο οποίο αξιοποιεί κατάλληλα ένα απόσπασμα από την προς Τίτον επιστολή του Αποστόλου Παύλου.   Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα: «Από καρδίας σας συγχαίρω για την επέτειο...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 9:48

Ευχές Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ευχές Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ ευχήθηκε χθες ο Μακ. Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την 15η επέτειο από την ενθρόνισή του με ένα μήνυμα στο οποίο αξιοποιεί κατάλληλα ένα απόσπασμα από την προς Τίτον επιστολή του Αποστόλου Παύλου.  

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα:

«Από καρδίας σας συγχαίρω για την επέτειο της ενθρονίσεώς σας στην αρχαιότερη εκκλησία του χριστιανικού κόσμου, αυτή των Ιεροσολύμων.

Ο πολυέλεος Κύριος και Σωτήρας μας, Ιησούς Χριστός, με την άφατη πρόνοιά του, έχρισε εσάς ως διάδοχο του Απόστολου Ιακώβου και σας εμπιστεύθηκε τη φροντίδα της Αγίας Μητέρας των Εκκλησιών.

Για πολλά χρόνια, φέρετε τον υψηλό σταυρό του Πατριάρχου με αξιοπρέπεια, γινόμενος πρότυπο καλών πεπραγμένων, διδάσκοντας αγνότητα, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, σύνεση, τον καλό λόγο (περὶ πάντα σεαυτὸν παρεχόμενος τύπον καλῶν ἔργων, ἀδιαφθορίαν, σεμνότητα, ἀφθαρσίαν, λόγον ὑγιῆ, ἀκατάγνωστον, ἵνα ὁ ἐξ ἐναντίας ἐντραπῇ μηδὲν ἔχων περὶ ἡμῶν λέγειν φαῦλον – Προς Τίτον 2:7-8).

Σε αυτή την σπουδαία μέρα προσεύχομαι και εύχομαι για την Μακαριότητά σας σωματική δύναμη, πνευματική χαρά και την παντοδύναμη βοήθεια του Θεού στο υψηλό και υπεύθυνο έργο του Πατριαρχείου σας.

Με την αδελφική εν Χριστώ αγάπη

Κύριλλος, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών».

Πηγή: patriarchia.ru

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων