02/08/2022 02/08/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για την 30ή επέτειο από την ενθρόνισή του, με την εξής επιστολή: Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συνυπηρέτη στον θρόνο του Θεού! Σας συγχαίρω θερμά για την 30ή επέτειο της θητείας σας ως...
02 Αυγούστου, 2022 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 21:43

Ευχές του Πατριάρχη Μόσχας στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση

Διαδώστε:
Ευχές του Πατριάρχη Μόσχας στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για την 30ή επέτειο από την ενθρόνισή του, με την εξής επιστολή:

Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συνυπηρέτη στον θρόνο του Θεού!

Σας συγχαίρω θερμά για την 30ή επέτειο της θητείας σας ως Προκαθήμενος.

Από τη νεότητά σας, δουλεύοντας επιμελώς στον Αμπελώνα του Κυρίου, αυξηθήκατε ἐκ δυνάμεως εἰς δύναμιν (Ψαλμ. 83:8) και, με το προσωπικό σας παράδειγμα, μαρτυράτε/δείχνετε στους συγχρόνους σας αυτή τη χαρά, που δίνεται στους οπαδούς του Σωτήρος Χριστού. Όπου έτυχε να υπηρετήσετε με την Πρόνοια του Θεού – στην Ελλάδα, στην Ανατολική Αφρική, στην Αλβανία – προσελκύσατε πολλούς ανθρώπους στον Χριστό και ήσασταν πραγματικά καλός ποιμένας γι’ αυτούς.

Με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, καθώς και με τους ανιδιοτελείς κόπους σας, η Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία επέζησε δεκαετιών σκληρών διωγμών, αναστήθηκε από τις στάχτες της. Ο Κύριος επέτρεψε σε μένα να γίνω ένας από τους μάρτυρες της πνευματικής αναγέννησης της ορθοδοξίας στην Αλβανία, κατά τις συναντήσεις μου με τον Μακαριώτατο στα Τίρανα και τα Συλλείτουργα στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος έγινε σύμβολο της άνθισης της Ορθοδοξίας στην Αλβανική γη.

Κατά την εορτή αυτή, σας εύχομαι καλή υγεία και την άνωθεν βοήθεια στην περαιτέρω πρωταρχική διακονία σας, καθώς και ειρήνη και χαρά εν Κυρίω στο θεόφιλο ποίμνιό σας.

Με εν Χριστώ αδελφική αγάπη

+Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων