31/05/2022 31/05/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα για την 24η επέτειο από ενθρονίσεώς του, με την εξής επιστολή: «Σας συγχαίρω θερμά για την 24η επέτειο ενθρόνισής σας. Για πολλά χρόνια εργάζεστε με ανιδιοτέλεια στον τομέα της υψηλής και υπεύθυνης διακονίας που σας...
31 Μαΐου, 2022 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 13:28

Ευχές του Πατριάρχη Μόσχας στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για την επέτειο ενθρόνισής του

Διαδώστε:
Ευχές του Πατριάρχη Μόσχας στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για την επέτειο ενθρόνισής του

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα για την 24η επέτειο από ενθρονίσεώς του, με την εξής επιστολή:

«Σας συγχαίρω θερμά για την 24η επέτειο ενθρόνισής σας.

Για πολλά χρόνια εργάζεστε με ανιδιοτέλεια στον τομέα της υψηλής και υπεύθυνης διακονίας που σας έχει ανατεθεί,  παλεύοντας με τις δυνάμεις σας για την εγκαθίδρυση της Ορθοδοξίας στην Πολωνία, κηρύττοντας το ευαγγέλιο του Χριστού και την αγάπη Του για εμάς τους ανθρώπους λόγω και έργω.

Η ζωή της Μακαριότητάς σας, εξ ολοκλήρου αφοσιωμένη στον Κύριο, και η βαθιά προσωπική σας ευσέβεια, σας έχουν κάνει πρότυπο για τους πιστούς (Α’ Τιμ. 4:12), ενώ με τη σταθερή προσκόλλησή σας στους ιερούς κανόνες έχετε κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση μεταξύ των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σε αυτή τη σημαντική και γιορτινή ημέρα για εσάς, προσεύχομαι για τη δική σας χαρά και ειρήνη εν τω πιστεύειν (Προς Ρωμ. 15:13 – Ὁ δὲ Θεὸς τῆς ἐλπίδος πληρώσαι ὑμᾶς πάσης χαρᾶς καὶ εἰρήνης ἐν τῷ πιστεύειν, εἰς τὸ περισσεύειν ὑμᾶς ἐν τῇ ἐλπίδι ἐν δυνάμει Πνεύματος Ἁγίου.), τη γεμάτη χάρη ενδυνάμωση της σωματικής σας δύναμης και την ανεξάντλητη βοήθεια του Θεού στα περαιτέρω πρωταρχικά σας έργα.

Με αδελφική αγάπη,

Χριστός Ανέστη

+Κύριλλος,
Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων