22/01/2022 22/01/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος καθώς και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο για την ονομαστική του εορτή. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών: “Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 23:48

Ευχετήρια μηνύματα στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας από Πατριάρχη Κύριλλο και Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Ευχετήρια μηνύματα στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας από Πατριάρχη Κύριλλο και Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος καθώς και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο για την ονομαστική του εορτή.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών:

“Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συλλειτουργέ,

Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ημέρα της μνήμης του ουράνιου προστάτη σας, του οσιουμάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο ευχετήριο μήνυμά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο οποίος πρόσθεσε: “Σε μια προσπάθεια να μιμηθείς με πίστη και έργα αυτόν τον άγιο του Χριστού, με επιμέλεια και ταπείνωση βαδίζεις τον δρόμο της Αρχιερατικής διακονίας. Σαν καλός καλλιεργητής αγωνίζεσαι να αναγεννήσεις τις ανθρώπινες ψυχές όχι από φθαρτό σπόρο, αλλά από άφθαρτο, από τον λόγο του Θεού, που ζει και μένει για πάντα”.

“Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να συνεχίσει να στέλνει στην Μακαριότητα Σας δύναμη και την αμέριστη βοήθειά Του σε περαιτέρω έργα προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας. Με εν Χριστώ αδελφική αγάπη”, κατέληξε.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ: 

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για την ονομαστική του εορτή:

Σας συγχαίρω με σεβασμό για την ονομαστική σας εορτή.

Με τις προσευχές του οσιουμάρτυρος Αναστάσιου, ενός μεγάλου αγίου του Θεού και του ουράνιου προστάτη σας, που έμεινε πιστός στον Σωτήρα μέχρι θανάτου, ο Κύριος σας δίνει τη δύναμη να κηρύξετε το ευαγγέλιο του Χριστού στο αλβανικό ποίμνιο με το παράδειγμα της ζωής σου. Συμβάλλετε σημαντικά στην ενίσχυση της ειρήνης και της αρμονίας στην Αλβανία, καθοδηγώντας τα παιδιά της εκκλησίας.

Με όλη μου την καρδιά εύχομαι την ανεξάντλητη βοήθεια του Θεού στις πρωταρχικές σας φροντίδες και τους κόπους σας για το καλό της Ορθοδοξίας στην Αλβανική γη, καλή υγεία και άφθονα ελέη από τον Παντογενή Θεό.

Με σεβαστή αγάπη στον Κύριο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων