21/01/2022 22/01/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος καθώς και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο για τα ονομαστήρια του. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών: «Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συλλειτουργέ, Την ημέρα μνήμης...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 23:35

Ευχετήρια μηνύματα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας από Πατριάρχη Μόσχας και Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Ευχετήρια μηνύματα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας από Πατριάρχη Μόσχας και Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος καθώς και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο για τα ονομαστήρια του.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών:

«Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συλλειτουργέ,

Την ημέρα μνήμης του ουράνιου προστάτη Σας Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου Σας συγχαίρω θερμά για τα ονομαστήριά Σας.

Αυτός ο αξιοθαύμαστος, νέος, θαυματουργός και εκπληρωτής θείων ρήματων είναι ο έπαινος της Εκκλησίας του Χριστού και ένας άγρυπνος μεσολαβητής στον Θρόνο του Βασιλέα των Ουρανών για όλους όσους επικαλούνται το τίμιο όνομά του με την ελπίδα για γεμάτη χάρη εκ άνωθεν βοήθεια.

Με τις προσευχές αυτού του ένδοξου ασκητή, είθε ο Παντογενής Κύριος να στείλει στην Μακαριότητα σας υγεία, εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν (Φιληππησίους 4:7), αστείρευτη πνευματική χαρά και ενίσχυση δύναμης στο περαιτέρω υψηλό υπεύθυνο Πατριαρχικό σας λειτούργημα.

Με αδελφική αγάπη εν Χριστώ Ιησού»

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ:

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκκ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συνεχάρη τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο, για τα ονομαστήρια του.

“Μακαριώτατε!
Σας συγχαίρω θερμά για τα ονομαστήρια σας.

Ο ουράνιος προστάτης της Μακαριότητός σας, ο μάρτυρας του Χριστού Νεόφυτος, έγινε διάσημος για τη θαυμαστή αφθονία των χαρισμάτων εκ του Αγίου Πνεύματος, που ήδη από την πρώιμη εφηβεία εκδηλώθηκαν με τις ασκητικές πράξεις, τα θαύματα, τη θεραπεία και την ακλόνητη σταθερότητα στην πίστη του.

Τιμώντας αυτόν τον άγιο του Θεού, η Αγία Εκκλησία υπενθυμίζει στους πιστούς την έξοχη ζωή των χριστιανών των πρώτων αιώνων, που κατά τον προφήτη, αγωνίστηκαν για την αγιότητα του Θεού.

Έχοντας ως στόχο την την οικοδόμηση του Σώματος του Χριστού, οι πρωταρχικοί κόποι της Μακαριότητάς σας συμβάλλουν στην αναβίωση της θρησκευτικής εκπαίδευσης και στην εισαγωγή της νεότερης γενιάς στην αγία πατρική πίστη.

Με την ευσεβή ζωή σας και το εμπνευσμένο κήρυγμά σας, καθοδηγείτε το ποίμνιο στο μονοπάτι των εντολών του Χριστού, διδάσκοντάς τους να οδηγούν τη ζωή τους με κάθε καλοσύνη, δικαιοσύνη και αλήθεια.

Την πανηγυρική αυτή ημέρα, εύχομαι ειρήνη και πνευματική χαρά, καθώς και ενίσχυση σωματικών δυνάμεων και ανεξάντλητη άνωθεν βοήθεια στην Πατριαρχική σας διακονία.

Με σεβαστή αγάπη εν Κυρίω”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων