27/06/2022 27/06/2022 Σε εμπρησμό φέρεται να αποδίδεται (αρχικά τουλάχιστον) η πυρκαγιά που ξέσπασε και κατέκαψε χθες, Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, ένα μέρος του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, στη Βόρεια Αγία Πετρούπολη. Το ευτύχημα είναι ότι τα ιερά λείψανα, το τέμπλο, ο θρόνος, τα λειτουργικά σκεύη και τα άμφια των ιερέων διασώθηκαν, ενώ και ο προϊστάμενος...
27 Ιουνίου, 2022 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 15:38

Φωτιά σε εκκλησία στην Αγία Πετρούπολη – Διασώθηκαν τα ιερά λείψανα

Διαδώστε:
Φωτιά σε εκκλησία στην Αγία Πετρούπολη – Διασώθηκαν τα ιερά λείψανα

Σε εμπρησμό φέρεται να αποδίδεται (αρχικά τουλάχιστον) η πυρκαγιά που ξέσπασε και κατέκαψε χθες, Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, ένα μέρος του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, στη Βόρεια Αγία Πετρούπολη. Το ευτύχημα είναι ότι τα ιερά λείψανα, το τέμπλο, ο θρόνος, τα λειτουργικά σκεύη και τα άμφια των ιερέων διασώθηκαν, ενώ και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ТАСС, παραμένει αισιόδοξος.  

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Τα ιερά λείψανα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν. Με τη βοήθεια των ανθρώπων θα ξαναχτίσουμε την εκκλησία καλύτερα από πριν», είπε σήμερα ο ίδιος στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης, η εκκλησία στο εσωτερικό δεν υπέστη ζημιά.

«Το τέμπλο, ο θρόνος, όλα τα λειτουργικά αντικείμενα και τα άμφια έχουν διατηρηθεί. Οι ενορίτες εξέφρασαν την ένθερμη προθυμία τους να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση της αγαπημένης τους εκκλησίας, η οποία διεξάγει ενεργές εκπαιδευτικές, δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες για οκτώ χρόνια», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Την Κυριακή το πρωί, το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Αγίας Πετρούπολης έλαβε ένα μήνυμα σχετικά με πυρκαγιά σε Ιερό Ναό στην περιοχή του Βίμποργκ. Η οροφή του ναού πήρε φωτιά, ενώ οι φλόγες έπληξαν ολόκληρη την περιοχή. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος έξι οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Κατόπιν, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανέφερε τη σύλληψη ενός υπόπτου για τον εμπρησμό του ναού.

Η ανέγερση του εν λόγω ιερού ναού ολοκληρώθηκε το 2016.

Фото: spb.kp.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων