08/05/2020 08/05/2020 Η δομή «Υπόστεγο Σωτηρίας» της Ορθόδοξης υπηρεσίας «Mercy» του Πατριαρχείου Μόσχας συνεχίζει να υποστηρίζει τους άστεγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα έχει αναπροσαρμόσει τις υπηρεσίες του προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και τις αυξανόμενες ανάγκες για σίτιση. Πρόσφατα, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, η οποία συνεχώς διευρύνεται καθώς έχει βρει πολλούς...
08 Μαΐου, 2020 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 9:05

Γενέθλια με τους αστέγους στη Ρωσία

Διαδώστε:
Γενέθλια με τους αστέγους στη Ρωσία

Η δομή «Υπόστεγο Σωτηρίας» της Ορθόδοξης υπηρεσίας «Mercy» του Πατριαρχείου Μόσχας συνεχίζει να υποστηρίζει τους άστεγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα έχει αναπροσαρμόσει τις υπηρεσίες του προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και τις αυξανόμενες ανάγκες για σίτιση.
Πρόσφατα, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, η οποία συνεχώς διευρύνεται καθώς έχει βρει πολλούς υποστηρικτές.
Αρκετοί Μοσχοβίτες, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων επιλέγουν να εορτάσουν τα γενέθλιά τους κάνοντας το τραπέζι σε αστέγους.
“Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους αυτή τη στιγμή, όπως κάποτε, με την οικογένεια και τους φίλους τους.” σχολιάζει η Ιρίνα Μέσκοβα, επικεφαλής Φιλανθρωπικών Προγραμμάτων της Υπηρεσίας “Mercy” και προσθέτει: “Έτσι, βρίσκουν μια υπέροχη διέξοδο σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση για όλους μας: να προσφέρουν χαρά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”
Ο αριθμός των αστέγων που καταφεύγουν στο «υπόστεγο» έχει τριπλασιαστεί από τις 20 Μαρτίου, και σήμερα ανέρχεται σε περισσότερα από 300 άτομα καθημερινά. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περισσότερες από 10 χιλιάδες μερίδες φαγητού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων