13/01/2022 13/01/2022 Φτωχοί, μοναχικοί, και άστεγοι -περίπου 90 άτομα- μαζεύτηκαν στο γεύμα αγάπης που ετοίμασαν εθελοντές του Ιερού Ναού Αγίων Φλώρου και Λαύρου της Μόσχας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Οι εθελοντές μοίρασαν προσκλήσεις για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, ανήμερα των Χριστουγέννων, και προσέφεραν φαγητό σε όσους ήρθαν στον Ιερό Ναό για ένα πιάτο ζεστή σούπα. «Δόθηκαν 80 προσκλήσεις, και...
13 Ιανουαρίου, 2022 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 19:57

Γεύμα αγάπης για 90 άστεγους και απόρους από ενορία της Μόσχας

Διαδώστε:
Γεύμα αγάπης για 90 άστεγους και απόρους από ενορία της Μόσχας

Φτωχοί, μοναχικοί, και άστεγοι -περίπου 90 άτομα- μαζεύτηκαν στο γεύμα αγάπης που ετοίμασαν εθελοντές του Ιερού Ναού Αγίων Φλώρου και Λαύρου της Μόσχας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι εθελοντές μοίρασαν προσκλήσεις για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, ανήμερα των Χριστουγέννων, και προσέφεραν φαγητό σε όσους ήρθαν στον Ιερό Ναό για ένα πιάτο ζεστή σούπα. «Δόθηκαν 80 προσκλήσεις, και ήρθαν 100 άτομα. Δεν περιμέναμε ότι θα έρθουν τόσοι πολλοί, αλλά προσφέραμε φαγητό σε όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθιερέας π. Μιχαήλ Ποτοκίν.

«Αποφασίσαμε να προσφέρουμε φαγητό όχι στο δρόμο, αλλά ακριβώς εδώ, στην εκκλησία», είπε ο π. Μιχαήλ, και πρόσθεσε: «Τα Χριστούγεννα όλοι θέλουν να είναι ζεστοί και  να κουβεντιάζουν. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Μπορείς φυσικά να προσφέρεις φαγητό και δώρα στο δρόμο. Αλλά αυτά είναι Χριστούγεννα. Σε έναν καλεσμένο στο σπίτι μας δεν θα του δώσουμε ένα μπολ με φαγητό στην πόρτα. Το θέμα είναι οι άστεγοι να αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Έτσι κάθε φορά συναντιόμαστε, μαγειρεύουμε καλά, όπως θα κάναμε στους καλεσμένους μας στο σπίτι. Οι άστεγοι καταλαβαίνουν τα πάντα. Δεν τους ταΐζουμε με χαβιάρι και σαμπάνια, κάτι που θα ήταν υπερβολικό. Δεν είχαμε τίποτα ακριβό, αλλά όλα ήταν έτοιμα σαν στο σπίτι», τονίζει.

«Την επόμενη φορά θα μοιράσουμε 80 προσκλήσεις αλλά θα υπολογίσουμε ότι θα έρθουν περίπου 100-110 άτομα», υπογράμμισε και επεσήμανε ότι όλοι οι καλεσμένοι ήταν νηφάλιοι από σεβασμό σε όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το εγχείρημα.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από έξι μήνες, καθιερώθηκε κάθε Τρίτη να μοιράζεται ζεστό φαγητό σε άστεγους και άπορους γύρω από τον Ιερό Ναό. Μάλιστα επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό Παβελέτσκι, κάθε φορά συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Οι άστεγοι πηγαίνουν στον Ιερό Ναό σχεδόν καθημερινά: τους προσφέρουν φαγητό, τους αφήνουν να ζεσταθούν μέσα στο Ναό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας. Περίπου 70 άτομα που έχουν ανάγκη έρχονται να λάβουν φαγητό κάθε Τρίτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων