27/12/2019 27/12/2019 Στη μάστιγα του αλκοολισμού αλλά και στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της ρωσικής ορθόδοξου εκκλησίας για την αντιμετώπισή της , αναφέρεται σε άρθρο του επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βαλερί Ντορόνκιν. «Όλη η χώρα έχει ήδη βυθιστεί στη φασαρία της Πρωτοχρονιάς – οι άνθρωποι...
27 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2019 - 9:32

«Γιορτάζουμε το νέο έτος χωρίς αλκοόλ»

Διαδώστε:
«Γιορτάζουμε το νέο έτος χωρίς αλκοόλ»

Στη μάστιγα του αλκοολισμού αλλά και στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της ρωσικής ορθόδοξου εκκλησίας για την αντιμετώπισή της , αναφέρεται σε άρθρο του επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βαλερί Ντορόνκιν.

«Όλη η χώρα έχει ήδη βυθιστεί στη φασαρία της Πρωτοχρονιάς – οι άνθρωποι αναζητούν δώρα για φίλους και συγγενείς, διακοσμώντας γραφεία και  σπίτια σκεπτόμενοι πώς θα γιορτάσουν το Νέο Έτος. Πολλοί έχουν ήδη σπεύσει στα καταστήματα για να αγοράσουν αλκοόλ – τουλάχιστον σαμπάνια»

Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, ο λαός μας ξεχνά ότι η σαμπάνια είναι αλκοολούχο ποτό. Κι εκείνοι που ακολουθούν έναν  νηφάλιο τρόπο ζωής θα γιορτάσουν το Νέο Έτος χωρίς σαμπάνια. Και αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν θα υπάρξει γιορτή στο σπίτι τους».

Στο άρθρο καλεί τους Ρώσους εορτάσουν την Πρωτοχρονιά χωρίς αλκοόλ δίνοντας έτσι κι ένα καλό παράδειγμα στους νέους και τα παιδιά, ότι μπορεί να υπάρξει διασκέδαση και γιορτή χωρίς ποτό.

«Αλίμονο αν η ποσότητα και η ποιότητα των ποτών καθορίσουν τις γιορτές μας» αναφέρει και τονίζει ότι το βασικό μέλημα την  Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να είναι να  λέμε καλά λόγια ο ένας στον άλλο, να κάνουμε απολογισμό του έτους, να θυμόμαστε το καλό, να σχεδιάζουμε κάτι νέο

«Μια γιορτή είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε γι α  αγάπη, να την δείξουμε με πράξεις και ενέργειες. Αυτό είναι το νόημα των διακοπών. Δεν είναι το φαγητό ή το ποτό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων