25/05/2019 25/05/2019 Πρόκειται για τον χώρο κεντήματος του μοναστηριού Novo-Tikhvinsky στο Ekaterinburg της Ρωσίας, όπου στο μοναστήρι οι μοναχές εκτελούν διάφορα διακονήματα. Πέρα από την ενασχόλησή τους με την αγιογραφία, φτιάχνουν τα κεντητά ιερατικά άμφια, που μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης, ράβουν βαπτιστικά και γαμήλια σύνολα. Του Αντώνη Μακατούνη  Οι μοναχές χρησιμοποιούν βυζαντινά και παλιά ρωσικά πρότυπα...
25 Μαΐου, 2019 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2019 - 10:56

Οι μοναχές που φτιάχνουν τα χρυσοποίκιλτα ιερά άμφια στη Ρωσία

Διαδώστε:
Οι μοναχές που φτιάχνουν τα χρυσοποίκιλτα ιερά άμφια στη Ρωσία

Πρόκειται για τον χώρο κεντήματος του μοναστηριού Novo-Tikhvinsky στο Ekaterinburg της Ρωσίας, όπου στο μοναστήρι οι μοναχές εκτελούν διάφορα διακονήματα. Πέρα από την ενασχόλησή τους με την αγιογραφία, φτιάχνουν τα κεντητά ιερατικά άμφια, που μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης, ράβουν βαπτιστικά και γαμήλια σύνολα.

Του Αντώνη Μακατούνη 

Οι μοναχές χρησιμοποιούν βυζαντινά και παλιά ρωσικά πρότυπα από τον 7ο έως και τον 16ο αιώνα ως μοντέλα για την κατασκευή σταυρών και στολιδιών στα ενδύματα. Αυτό που εκπλήσσει τους επισκέπτες είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που φτιάχνουν με πολύ μεράκι και υπομονή, χρησιμοποιώντας πότε παραδοσιακούς τρόπους και πότε σύγχρονο εξοπλισμό και μεθόδους ραπτικής. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται από μετάξι και μπροκάρ. Δείτε και θαυμάστε τις χαρακτηριστικές εικόνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων