21/02/2019 21/02/2019 Στο μουσείο του Ανδρέι Ρουμπλιόφ στη Μόσχα θα ανοίξει τις πόρτες της η έκθεση “Γραφιστικά δείγματα της ρωσικής εικόνας”. Γραφιστικά δείγματα είναι το υλικό εργασίας για τους αγιογράφους, δηλαδή χάρτινα φύλλα, στα οποία απεικονίζονται άγιοι και διάφορα επεισόδια από το Ευαγγέλιο χρησιμοποιώντας τα οποία εδώ και καιρό οι αγιογράφοι φιλοτεχνούσαν τα έργα τους. Στο μουσείο...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:45

“Γραφιστικά δείγματα της ρωσικής εικόνας”

Διαδώστε:
“Γραφιστικά δείγματα της ρωσικής εικόνας”

Στο μουσείο του Ανδρέι Ρουμπλιόφ στη Μόσχα θα ανοίξει τις πόρτες της η έκθεση “Γραφιστικά δείγματα της ρωσικής εικόνας”.

Γραφιστικά δείγματα είναι το υλικό εργασίας για τους αγιογράφους, δηλαδή χάρτινα φύλλα, στα οποία απεικονίζονται άγιοι και διάφορα επεισόδια από το Ευαγγέλιο χρησιμοποιώντας τα οποία εδώ και καιρό οι αγιογράφοι φιλοτεχνούσαν τα έργα τους.

Στο μουσείο φυλλάσονται σχεδόν 500 τέτοια φύλλα, τα οποία τα τελευταία χρόνια ερευνώνται και αναπαλαιώνονται και θα γίνουν εκθέματα στο μουσείο. Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα έργα του 17ου – 19ου αιώνα που φέρουν και υπογραφές των αγιογράφων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων