06/05/2020 06/05/2020 Περισσότεροι από χίλιοι εθελοντές των ενοριών της Μόσχας βοηθούν ενεργά όσους έχουν ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας. Οι εθελοντές κάνουν τον καθαρισμό των διαμερισμάτων, πλένουν ρούχα και κλινοσκεπάσματα και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη να τηρήσουν κανόνες υγιεινής και να κάνουν μπάνιο. Παρέχουν ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια και τους προμηθεύουν...
06 Μαΐου, 2020 - 8:36

H Ορθόδοξη Νεολαία στηρίζει την κοινωνία

Διαδώστε:
H Ορθόδοξη Νεολαία στηρίζει την κοινωνία

Περισσότεροι από χίλιοι εθελοντές των ενοριών της Μόσχας βοηθούν ενεργά όσους έχουν ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Οι εθελοντές κάνουν τον καθαρισμό των διαμερισμάτων, πλένουν ρούχα και κλινοσκεπάσματα και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη να τηρήσουν κανόνες υγιεινής και να κάνουν μπάνιο. Παρέχουν ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια και τους προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης.

Στην αρχή της καραντίνας, ιδρύθηκαν εθελοντικές κοινότητες σε όλες τις ενορίες , για να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε αυτο-απομόνωση. Εκτός από τους ηλικιωμένους παρέχεται βοήθεια σε μεγάλες οικογένειες, στις συζύγους του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και στις οικογένειες των γιατρών που βρίσκονται σε βάρδια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Επίσης, εθελοντές λειτουργούν και τις 24ωρες τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης.

Η πλειοψηφία των ομάδων αυτών απαρτίζεται κυρίως από τη Ορθόδοξη νεολαία της χώρας, η οποία έχει επιδείξει σημαντική αλληλεγγύη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων