24/03/2021 24/03/2021 Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, από την οποία αποχώρησε προσφάτως η Τουρκία πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις, επί της ουσία δεν βελτιώνει τη θέση των γυναικών, σχολίασε ο Βάχτανγκ Κιπσίντζε αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας. “Σύμφωνα με την Τουρκία, η Σύμβαση χρησιμοποιείται από ομάδες προσώπων για...
24 Μαρτίου, 2021 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2021 - 8:05

H Ρωσική Εκκλησία για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
H Ρωσική Εκκλησία για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, από την οποία αποχώρησε προσφάτως η Τουρκία πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις, επί της ουσία δεν βελτιώνει τη θέση των γυναικών, σχολίασε ο Βάχτανγκ Κιπσίντζε αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας.
“Σύμφωνα με την Τουρκία, η Σύμβαση χρησιμοποιείται από ομάδες προσώπων για να νομιμοποιήσει την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι αντίθετη με τις οικογενειακές αξίες της χώρας” τόνισε ο Κιπσίντζε προσθέτοντας ότι είναι αλήθεια πως το έγγραφο αυτό ενισχύει μια άλλα έννοια για το “φύλο” που δεν έχει καμία σχέση με το “βιολογικό φύλο”
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Σύμβαση στοχεύει και χρησιμοποιείται όχι για την προστασία των γυναικών, αλλά και για την προστασία εκείνων “που για κάποιο λόγο, θεωρούν ότι είναι γυναίκες”.
«Γι ‘αυτό μου φαίνεται ότι αυτή η σύμβαση, στην πραγματικότητα, δεν βελτιώνει τη θέση των γυναικών, αλλά διαβρώνει την έννοια του ρόλου των γυναικών” τονίζει προσθέτοντας ωστόσο ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναίκες πρέπει να προστατεύονται από τη σωματική βία και πρέπει να γίνονται”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων