06/08/2021 06/08/2021 Την 20η επέτειο από την αγιοκατάταξη του Ρώσου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Φιόντορ Ουσάκοφ, ουρανίου προστάτη της Μορδοβίας, γιόρτασαν στο Σαράνσκ. Ο Ναύαρχος Ουσάκοφ (1745-1817) διοίκησε τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας (1790-1798) και τη ρωσική μοίρα στη Μεσόγειο (1798-1800), κέρδισε 43 ναυμαχίες και δεν υπέστη ούτε μία ήττα. Μετά την αποστράτευσή του, έγινε γνωστός για...
06 Αυγούστου, 2021 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 9:41

Η 20η επέτειος αγιοκατάταξης του Ρώσου Ναυάρχου Ουσάκοφ

Διαδώστε:
Η 20η επέτειος αγιοκατάταξης του Ρώσου Ναυάρχου Ουσάκοφ

Την 20η επέτειο από την αγιοκατάταξη του Ρώσου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Φιόντορ Ουσάκοφ, ουρανίου προστάτη της Μορδοβίας, γιόρτασαν στο Σαράνσκ.

Ο Ναύαρχος Ουσάκοφ (1745-1817) διοίκησε τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας (1790-1798) και τη ρωσική μοίρα στη Μεσόγειο (1798-1800), κέρδισε 43 ναυμαχίες και δεν υπέστη ούτε μία ήττα. Μετά την αποστράτευσή του, έγινε γνωστός για τη δίκαιη ζωή του, ενώ τάφηκε στην Ιερά Μονή Σανάξαρ (στο έδαφος της Μορδοβίας). Το 2001, ο Ουσάκοφ αγιοκατατάχθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως δίκαιος πολεμιστής.

«Στις 5 Αυγούστου, το Σαράνσκ έγινε το επίκεντρο των εορτασμών για την 20η επέτειο από την αγιοκατάταξη του Αγίου Φιόντορ Ουσάκοφ. Το πρωί, τελέστηκε θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό, λιτανεία με περιφορά του σταυρού και δοξολογία μπροστά στο μνημείο του ανίκητου ναυάρχου, όπου παιάνισε και ο Εθνικός Ύμνος της Ρωσίας από την Ορχήστρα του Ρωσικού Ναυτικού από την Αγία Πετρούπολη.

«Οι διοικητές του Πολεμικού Ναυτικού, του Υπουργείου Άμυνας, της Κρατικής Δούμας έστειλαν συγχαρητήρια δια των εκπροσώπων τους, γεγονός που μιλά από μόνο του για τη σημασία του σημερινού γεγονότος για τη Ρωσία. Ο ναύαρχός μας είναι γνωστός όχι μόνο για μάχες και νίκες, αλλά και για την καταπολέμηση της πανούκλας, αφού έφτιαξε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Τεμνικόφσκι σε δύσκολα χρόνια. Και πότε, όμως, ήταν εύκολα για τη χώρα μας; Αλλά αν δεν λυγίσουμε και υπηρετούμε τον Κύριο και τον άνθρωπο, θα βρίσκουμε πάντα τη σωστή διέξοδο σε δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε ο Διοικητής του Σαράνσκ, Αρτιόμ Ζντόνουφ.

Οι παρευρισκόμενοι στους εορτασμούς είχαν την ευκαιρία να δουν μια έκθεση αφιερωμένη στον προστάτη άγιο της Μορδοβίας, η οποία εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Τοπικής Κληρονομιάς του Βορονίν. Η έκθεση παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα του Ουσάκοφ, τα οποία δωρίστηκαν στο μουσείο από τους απογόνους του. Επίσης, μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχει μια βολή κανονιού από πολεμικό πλοίο, στο οποίο πολεμούσε ο διάσημος ναύαρχος.

Πηγή: ria.ru

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων