25/10/2019 25/10/2019 Οδηγίες προς τους νέος επισκόπους για το πως να οργανώνουν κοινωνικές υπηρεσίες στους Κόλπους της Εκκλησίας, παρείχε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Παντελεήμων. “Η κοινωνική υπηρεσία είναι η εκπλήρωση της εντολής του Θεού να αγαπούμε τον γείτονά μας. Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι πρέπει να διδάσκονται όχι μόνο...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 11:18

“Η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό”

Διαδώστε:
“Η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό”

Οδηγίες προς τους νέος επισκόπους για το πως να οργανώνουν κοινωνικές υπηρεσίες στους Κόλπους της Εκκλησίας, παρείχε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Παντελεήμων.

“Η κοινωνική υπηρεσία είναι η εκπλήρωση της εντολής του Θεού να αγαπούμε τον γείτονά μας. Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι πρέπει να διδάσκονται όχι μόνο την αγάπη για τον Θεό, αλλά και την αγάπη για το γείτονά τους », δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας.
“Ας φανταστούμε έναν κύκλο, το κέντρο του οποίου είναι ο Θεός, και η ακτίνα του είναι οι άνθρωποι. Όσο πιο κοντά είμαστε στον άνθρωπο, τόσο πιο κοντά είμαστε στον Θεό και αντίστροφα. Η υπηρεσία της αγάπης μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό και είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό της πνευματικής ζωής κάθε ανθρώπου” τόνισε.

Είπε επίσης στους νέους Ιεράρχες πως ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ.Κύριλλος συμμετέχει σε κοινωνικά προγράμματα, επισκέπτεται ενήλικες και παιδιά στα νοσοκομεία.
“Ο κάθε Ιερέας επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο, πρέπει να μιλήσει όχι μόνο με τους άρρωστους, αλλά και με το προσωπικό, για να τους παρηγορήσει. Η νοσοκομειακή υπηρεσία αποτελεί σημαντικό μέρος της ιεραποστολικής μας υπηρεσίας” τόνισε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων