12/10/2019 12/10/2019 Η πρώτη αντίδραση ως προς την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την ουκρανική αυτοκεφαλία ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας π. Νικολάι Μπαλασόφ. «Παρά τις βάσιμες προτάσεις αρκετών Μητροπολιτών να απέχουν από τη λήψη απόφασης προς το παρόν, το Συμβούλιο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 19:17

Η αντίδραση του Πατρ. Μόσχας για την απόφαση της Ιεραρχίας

Διαδώστε:
Η αντίδραση του Πατρ. Μόσχας για την απόφαση της Ιεραρχίας

Η πρώτη αντίδραση ως προς την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την ουκρανική αυτοκεφαλία ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας π. Νικολάι Μπαλασόφ.

«Παρά τις βάσιμες προτάσεις αρκετών Μητροπολιτών να απέχουν από τη λήψη απόφασης προς το παρόν, το Συμβούλιο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε απόφαση υπέρ της αναγνώρισης της “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, ενώ περιέργως εξέφραζε την ελπίδα ότι η ουκρανική “αυτοκεφαλία” θα μπορούσε να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των αυτοκέφαλων Εκκλησιών της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η αξιολόγηση των συνεπειών αυτής της απόφασης για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος θα δοθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας», δήλωσε στο Sputnik.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων