16/03/2019 16/03/2019 Κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Πατριάρχης Μόσχας καθημερινά απευθύνεται στο ποίμνιο, προσπαθώντας να τους προετοιμάσει για την διαδρομή των Παθών ως την Ανάσταση του Κυρίου. Σε ένα από τα κηρύγματά του αυτή την εβδομάδα ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος μίλησε για το θέμα της καταπολέμησης της απογοήτευσης στους ανθρώπους. Τόνισε ότι...
16 Μαρτίου, 2019 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2019 - 9:46

“Η απογοήτευση έρχεται όταν χάνουμε την πίστη μας στο Θεό”

Διαδώστε:
“Η απογοήτευση έρχεται όταν χάνουμε την πίστη μας στο Θεό”

Κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Πατριάρχης Μόσχας καθημερινά απευθύνεται στο ποίμνιο, προσπαθώντας να τους προετοιμάσει για την διαδρομή των Παθών ως την Ανάσταση του Κυρίου.

Σε ένα από τα κηρύγματά του αυτή την εβδομάδα ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος μίλησε για το θέμα της καταπολέμησης της απογοήτευσης στους ανθρώπους. Τόνισε ότι η απογοήτευση έρχεται όταν ένας άνθρωπος χάνει την πίστη του στο Θεό, αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα και χάνει κάποιους προορισμούς στη ζωή του. Αυτή την κατάσταση ένας άνθρωπος μπορεί να την ξεπεράσει μόνο βασιζόμενος στην δύναμη του Κυρίου, πρέπει να πιστεύει στον Θεό και να έχει την πεποίθηση ότι όσα του συμβαίνουν είναι στην τελική βούληση του Κυρίου. Αν παραδιδόμαστε στα χέρια του Θεού, η απογοήτευση εξαφανίζεται, επειδή στη θέση της έρχεται μια βαθύτατη πεποίθηση στη δύναμη και σοφία της Θεϊκής Σκέψης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων