25/02/2022 25/02/2022 Δύο τόνοι τροφίμων και προϊόντων υγιεινής εστάλησαν από τη Μητρόπολη του Σμολένσκ στη Μητρόπολη του Ντον προς αρωγή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις αυτονομημένες από την Ουκρανία «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ επ’ αόριστον και φιλοξενούνται πλέον στο Ροστόφ. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Στο Συμβούλιο των Επισκόπων της Μητρόπολης, τρεις επισκοπές αποφάσισαν να συγκεντρώσουν...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 20:06

Η αρωγή της Εκκλησίας στους εκτοπισμένους του Ντονμπάς

Διαδώστε:
Η αρωγή της Εκκλησίας στους εκτοπισμένους του Ντονμπάς

Δύο τόνοι τροφίμων και προϊόντων υγιεινής εστάλησαν από τη Μητρόπολη του Σμολένσκ στη Μητρόπολη του Ντον προς αρωγή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις αυτονομημένες από την Ουκρανία «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ επ’ αόριστον και φιλοξενούνται πλέον στο Ροστόφ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Στο Συμβούλιο των Επισκόπων της Μητρόπολης, τρεις επισκοπές αποφάσισαν να συγκεντρώσουν και να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους εσωτερικά εκτοπισμένους από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Δυστυχώς, το πρόβλημα ήρθε απροσδόκητα και σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους», δήλωσε ο π. Διονύσιος Νταβίντοφ, επικεφαλής του τμήματος εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής υπηρεσίας της επισκοπής του Σμολένσκ.

Μια μέρα νωρίτερα , η επισκοπή Αικατερινοντάρ δώρισε 900 μπουκάλια του ενάμιση λίτρου πόσιμου νερού στο τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Ντον (Κεντρική Επισκοπή Ροστόφ). Εταιρείες που εξειδικεύονται στην εμφιάλωση μεταλλικών νερών ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για βοήθεια και δώρησαν τα προϊόντα τους στους εκτοπισμένους του Ντονμπάς.

Όσον αφορά τις ενορίες του Βλαδιβοστόκ, εκεί διοργανώθηκε έρανος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες των προσφύγων.

Η βοήθεια προς την επισκοπή του Ροστόφ έφτασε στις 23 Φεβρουαρίου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που λαμβάνεται από την αποθήκη της επισκοπής του Ροστόφ μεταφέρεται καθημερινά σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, καθώς και σε εκτοπισμένους, που αναμένουν να βρεθεί τόπος διανομής σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Πρόκειται κυρίως για πόσιμο νερό και ξηρές τροφές (μπισκότα, κράκερ, μπισκότα), υγρά μαντηλάκια, απολυμαντικά και προστατευτικές μάσκες.

Μπορείτε να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την παροχή ή τη λήψη βοήθειας μέσω τηλεφώνου: +7 (800) 775-81-30, +7 (903) 488-87-78, +7 (952) 363-11-66.

Πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που οργανώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο Ростовская епархия.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων