26/01/2022 26/01/2022 Στην στοχευμένη πολιτική εξόντωσης του πολιτισμού των Κοζάκων από το σοβιετικό καθεστώς ήταν αφιερωμένο το συνέδριο με τίτλο “Ζωντανός παρά Κοζάκος. Γολγοθάς” που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του  Δημοτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Φιλανθρωπία και την Κοινωνική Εργασία. Στο συνέδριο συμμετείχε και ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Πατριαρχείου Μόσχας για την Αλληλεπίδραση με τους...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 9:59

Η δίωξη των Κοζάκων την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης

Διαδώστε:
Η δίωξη των Κοζάκων την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης

Στην στοχευμένη πολιτική εξόντωσης του πολιτισμού των Κοζάκων από το σοβιετικό καθεστώς ήταν αφιερωμένο το συνέδριο με τίτλο “Ζωντανός παρά Κοζάκος. Γολγοθάς” που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του  Δημοτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Φιλανθρωπία και την Κοινωνική Εργασία.

Στο συνέδριο συμμετείχε και ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Πατριαρχείου Μόσχας για την Αλληλεπίδραση με τους Κοζάκους, Μητροπολίτης Σταυρούπολης κ. Κύριλλος.

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του σημείωσε ότι ένα από τα κεντρικά καθήκοντα του καθεστώτος ήταν η διαίρεση των Κοζάκων, η οποία οδήγησε στην απώλεια του δικού τους πολιτισμού και της πίστης. «Οι Κοζάκοι κατά τα χρόνια της σοβιετικής δίωξης διώχθηκαν όχι με σωματική βία, αλλά με διαίρεση. Προσπαθώντας να αντιταχθούν ορισμένα κοινωνικά στρώματα εναντίον άλλων, ήταν δυνατό να στερηθούν οι Κοζάκοι τις δικές τους αξίες. Ενώ διατηρούσαν μια συγκεκριμένη εξωτερική μορφή, οι Κοζάκοι έχασαν σταδιακά τα δικά τους χαρακτηριστικά”, σημείωσε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ακόμη ότι σήμερα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε ξανά για ενότητα γύρω από τον Θεό και την Εκκλησία.

Στους συμμετέχοντες του συνεδρίου παρουσιάστηκε επίσης μια έκθεση με τίτλο «Οι Κοζάκοι στον Εμφύλιο Πόλεμο. Μαθήματα Ιστορίας», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ιστορία των Κοζάκων στην ιστορία της Ρωσίας». Οι καλεσμένοι γνώρισαν μοναδικά αρχειακά έγγραφα και φωτογραφίες αφιερωμένες σε μια τραγική σελίδα της ιστορίας της Ρωσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων