11/08/2020 11/08/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν λέει στους ανθρώπους ποιον θα ψηφίσουν, υπογράμμισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βάχτανγκ Κιπσίτζε. Είχε προηγηθεί η δήλωση Ιερέα στη Μόσχα, ο οποίος είχε τονίσει ότι η κατασκευή των εκκλησιών εξαρτάται από τη στάση των...
11 Αυγούστου, 2020 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 14:24

“Η εκκλησία δεν λέει στους πιστούς ποιoν να ψηφίσουν”

Διαδώστε:
“Η εκκλησία δεν λέει στους πιστούς ποιoν να ψηφίσουν”

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν λέει στους ανθρώπους ποιον θα ψηφίσουν, υπογράμμισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βάχτανγκ Κιπσίτζε.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Ιερέα στη Μόσχα, ο οποίος είχε τονίσει ότι η κατασκευή των εκκλησιών εξαρτάται από τη στάση των αρχών απέναντι στην πίστη, επομένως, κατά την εκλογή βουλευτών, «πρέπει να ληφθεί υπόψη η στάση τους απέναντι στην πίστη και τη δημιουργία εκκλησιών».
Σχολιάζοντας αυτήν τη δήλωση, ο κ. Κιπσίτζε σημείωσε ότι ο ψηφοφόρος θα κάνει τη δική του επιλογή και η Εκκλησία δεν θα του υποδείξει ποιόν θα ψηφίσει.
«Πιστεύω ότι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να κρύβουν ούτε να επιδεικνύουν σκόπιμα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Το ζήτημα της οικοδόμησης εκκλησιών δεν πρέπει να γίνει θέμα στην εκλογική ατζέντα. Τα ζητήματα της πίστης δεν πρέπει να γίνουν όργανα πολιτικού αγώνα», ανέφερε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων