15/03/2020 15/03/2020 Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων δεν αποκλείει ότι στους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αρχίσει να πραγματοποιείται έλεγχος στους πιστούς για συμπτώματα του κορωνοϊού. “Από την πλευρά μου, ήδη, έκανα έκκληση στους πιστούς, αν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, να μην έρχονται στο...
15 Μαρτίου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 12:14

“Η Εκκλησία δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο”

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων δεν αποκλείει ότι στους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αρχίσει να πραγματοποιείται έλεγχος στους πιστούς για συμπτώματα του κορωνοϊού.

“Από την πλευρά μου, ήδη, έκανα έκκληση στους πιστούς, αν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, να μην έρχονται στο ναό για να μην κολλήσουν οι υπόλοιποι πιστοί”, δήλωσε ο Μητροπολίτης σε εκπομπή του καναλιού “Ρωσία 24” το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν προτίθεται να κλείσει τους ναούς και να διακόψει τις λειτουργίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας: “Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε θα κλείνουμε ναούς και εκκλησίες και δε θα αναβάλλουμε τις λειτουργίες. Το ζήτημα είναι ποιος θα συμμετάσχει, πώς θα συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, πώς θα προστατεύουμε τους ανθρώπους από την πιθανή εξάπλωση του ιού, σε αυτά τα ερωτήματα η Εκκλησία θα απαντάει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά αναλόγως την εξάπλωση του ιού και ακούγοντας τις διαταγές των τοπικών αρχών”.

Ο Μητροπολίτης διαβεβαίωσε ότι οι ιερείς της ρωσικής εκκλησίας θα συνεχίσουν να επισκέπτονται άρρωστους ενορίτες: “Βεβαίως οι ιερείς θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τους αρρώστους, μεταξύ άλλων και εκείνους που έχουν τον κορωνοϊό, κατόπιν παρακλήσεώς τους και φυσικά η Εκκλησία δε θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος τόνισε, ακόμα, ότι: “η Εκκλησία δε θα μείνει αδιάφορη σε όσα συμβαίνουν, και πάντα θα προσέχει την πνευματική και τη σωματική υγεία των πιστών της”.

Νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας έκανε έκκληση να τηρούνται οι οδηγίες της προληπτικής υγιεινής σε ενορίες και μοναστήρια λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων