02/03/2021 02/03/2021 “Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχουν νέοι στην Εκκλησία” σχολίασε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η “ορθόδοξη εκκλησία κλείνει τα μάτια απέναντι στους νέους” και πώς “η νεολαία και η Εκκλησία δεν θα μιλήσουν ποτέ την ίδια γλώσσα”. “Στην πραγματικότητα,...
02 Μαρτίου, 2021 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 8:12

“Η Εκκλησία δίνει νόημα στη ζωή των νέων”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δίνει νόημα στη ζωή των νέων”

“Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχουν νέοι στην Εκκλησία” σχολίασε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η “ορθόδοξη εκκλησία κλείνει τα μάτια απέναντι στους νέους” και πώς “η νεολαία και η Εκκλησία δεν θα μιλήσουν ποτέ την ίδια γλώσσα”.

“Στην πραγματικότητα, υπάρχουν νέοι στην Εκκλησία. Για παράδειγμα, στο ναό που βρίσκομαι εγώ έχουμε αρκετές δεκάδες ενεργούς νέους που έρχονται στην εκκλησία” τόνισε και πρόσθεσε.
“Απαντώντας στο ερώτημα τι μπορεί να δώσει η Εκκλησία στους νέους, τότε θα απαντήσω πολύ απλά: μπορεί να τους δώσει νόημα στη ζωή. Πολλοί νέοι άνθρωποι, όχι μόνο εκείνοι που εργάζονται αλλά και εκείνοι που κάθονται στο σπίτι για ώρες σε μια οθόνη υπολογιστή δεν ξέρουν γιατί ζουν. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Η Εκκλησία έχει τη δική της απάντηση, και για το άτομο που έρχεται στην Εκκλησία, αυτή η απάντηση θα βρεθεί. Η εκκλησία μπορεί να δώσει σε ένα άτομο το περιεχόμενο της ζωής. Πολλοί νέοι έχουν μια ζωή χωρίς νόημα. Δεν ενδιαφέρονται να ζήσουν. Μερικοί από αυτούς παίρνουν ναρκωτικά για να βρουν κάποιο είδος ευτυχίας στη ζωή τους”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων