10/12/2019 10/12/2019 “Καθήκον της Εκκλησίας, και όχι μόνο της κυβέρνησης, είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενσταλάξουμε στους νέους αισθήματα πατριωτισμού, αγάπης για την Πατρίδα” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ και πρόσθεσε ότι η αγάπη αυτή για την πατρίδα...
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2019 - 8:11

“Η Εκκλησία να ενσταλάξει πατριωτισμό στους νέους”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία να ενσταλάξει πατριωτισμό στους νέους”

“Καθήκον της Εκκλησίας, και όχι μόνο της κυβέρνησης, είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενσταλάξουμε στους νέους αισθήματα πατριωτισμού, αγάπης για την Πατρίδα” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ και πρόσθεσε ότι η αγάπη αυτή για την πατρίδα θα πρέπει να εδράζεται στην Ορθόδοξη πίστη.

“Για να ζήσει η Ρωσία, για να παραμείνει ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο και ισχυρό κράτος, είναι απαραίτητο η νέα γενιά να έχει πραγματική αγάπη για την Πατρίδα”, δήλωσε ο Προκαθήμενος Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι το πνευματικό υπόβαθρο που διαμορφώνει την κοσμοθεωρία του ρωσικού λαού είναι η ορθόδοξη πίστη.
“Γιατί πάντα επιμένω, όποτε μπορώ, στη θρησκευτική εκπαίδευση της νεολαίας; Επειδή η Ορθοδοξία είναι ένας παράγοντας που διαμορφώνει τον πολιτισμό για ολόκληρο το λαό μας. Χωρίς την ιστορία της Ορθοδοξίας δεν υπάρχει ιστορία της Ρωσίας” τόνισε.
Υπογράμμισε μάλιστα, ότι οι νέοι σήμερα δεν συναντούν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι γονείς τους.
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στους πειρασμούς του υλικού κόσμου, στην μαζική κουλτούρα της υπερκατανάλωσης, λέγοντας: “Για να αντιμετωπίσει επιτυχώς μια τέτοια επιρροή, η Εκκλησία ενώνει τις δυνάμεις της με όλους τους δημόσιους και κρατικούς θεσμούς. Πρέπει όλοι να εκπληρώσουμε μια αποστολή μαζί: η οικογένεια, η κοινωνία και το κράτος πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η φροντίδα για τη νεότερη γενιά είναι το κοινό μας μέλημα και αυτό είναι το κύριο καθήκον που πρέπει να εκπληρώσουμε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων