03/03/2020 03/03/2020 Στις 2 Μαρτίου του 2020 ο “Κοινωνικός Οίκος Αγία Σοφία”, ένα από τα προγράμματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στον τομέα της φιλανθρωπίας, έκλεισε τα πέντε χρόνια της λειτουργίας του. Στον Οίκο διαμένουν 23 παιδιά ΑμΕΑ και δίπλα τους υπάρχουν καθημερινά άνθρωποι που παρέχουν φροντίδα. Τα περισσότερα παιδιά αντιμετοπίζουν σοβαρά κινητικά πρόβλήματα. Με την φροντίδα...
03 Μαρτίου, 2020 - 16:56

Η Εκκλησία στηρίζει τα παιδιά ΑμΕΑ μέσα από προγράμματά της

Διαδώστε:
Η Εκκλησία στηρίζει τα παιδιά ΑμΕΑ μέσα από προγράμματά της

Στις 2 Μαρτίου του 2020 ο “Κοινωνικός Οίκος Αγία Σοφία”, ένα από τα προγράμματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στον τομέα της φιλανθρωπίας, έκλεισε τα πέντε χρόνια της λειτουργίας του.

Στον Οίκο διαμένουν 23 παιδιά ΑμΕΑ και δίπλα τους υπάρχουν καθημερινά άνθρωποι που παρέχουν φροντίδα.

Τα περισσότερα παιδιά αντιμετοπίζουν σοβαρά κινητικά πρόβλήματα. Με την φροντίδα των αρμοδίων τα παιδιά μπορούν και μιλούν ή χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, κινούνται μόνα τους ή με βοήθεια τεχνικών μέσων, έχουν ειδικά προγράμματα διδασκαλίας που προσαρμόζονται στο επίπεδο των γνώσεών τους.

Βασικός στόχος του Οίκου είναι να βρει σε κάθε παιδί ΑμΕΑ μια θετή οικογένεια ανεξάρτητα από την ηλικία του. Στα 5 χρόνια λειτουργίας 35% οικοτρόφοι ενηλικιώθηκαν και 20% απέκτησαν οικογένεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων