11/11/2020 11/11/2020 Στις 9 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της ΙΔ´ Συνελεύσεως του Ρωσικού κόσμου που διοργανώνεται από το ίδρυμα «Ρωσικός κόσμος» υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, διεξήχθη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραδοσιακών ομολογιών της Ρωσίας η στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Ο διαθρησκειακός διάλογος διαδικτυακά», που ήταν αφιερωμένος στη διακονία των θρησκευτικών κοινοτήτων κατά την περίοδο της επιδημίας...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 8:51

Η εκκλησιαστική διακονία στη Ρωσία σε καιρούς πανδημίας

Διαδώστε:
Η εκκλησιαστική διακονία στη Ρωσία σε καιρούς πανδημίας

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της ΙΔ´ Συνελεύσεως του Ρωσικού κόσμου που διοργανώνεται από το ίδρυμα «Ρωσικός κόσμος» υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, διεξήχθη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραδοσιακών ομολογιών της Ρωσίας η στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Ο διαθρησκειακός διάλογος διαδικτυακά», που ήταν αφιερωμένος στη διακονία των θρησκευτικών κοινοτήτων κατά την περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού.

Οργανωτής και παρουσιαστής της στρογγυλής τραπέζης ήταν ο σύμβουλος του εκτελεστικού διευθυντή του ιδρύματος «Ρωσικός κόσμος» Α. Μπλινόφ. Συντονιστής της εκδηλώσεως εκ μέρους της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ανέλαβε ο γραμματέας επί των υποθέσεων απώτερου εξωτερικού του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ.

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κατέθεσαν τις εμπειρίες της εκκλησιαστικής ζωής και της υποστήριξης των ορθοδόξων ενοριτών υπό τις μεταβληθείσες συνθήκες, λόγω της διαδόσεως της λοιμώξεως του κορωνοϊού. Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού της Παναγίας «Παραμυθίας» στο νοσοκομείο Μπότκιν πρωθιερέας Ιωάννης Κουντριάφτσεφ, αντιπρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Μόσχας επί θεμάτων νοσοκομειακής διακονίας και η Ν. Σακούρο, συντονιστής της εν λόγω επιτροπής, ενημέρωσαν για τις δυσκολίες, που αντιμετώπισαν εκπρόσωποι του ιερού κλήρου της πρωτεύουσας κατά την διαποίμανση των πιστών, οι οποίοι είτε νοσηλεύονται, είτε ευρίσκονται σε κατ᾽ οίκον απομόνωση τον τελευταίο καιρό και τους τρόπους επίλυσης αυτών.

Ο προϊστάμενος της Διευθύνσεως συνεργασίας με δημόσιες υπηρεσίες του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Π. Λέμπεντεφ ενημέρωσε για τα προγράμματα στο επικοινωνιακό και διαδικτυακό πεδίο, με τα οποία η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει την ποιμαντική και μορφωτική της δραστηριότητα, παρά τους επιβεβλημένους περιορισμούς εξαιτίας των μέτρων κατά της επιδημίας.

Ως παράδειγμα τέτοιων πρωτοβουλιών, ο υπεύθυνος επί ζητημάτων οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και παιδικής ηλικίας της εκκλησιαστικής επαρχίας Μόσχας και προϊστάμενος του Ι. Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου στο χωριό Πογιαρκόβο ιερέας Αλέξανδρος Νασιμπούλιν ενημέρωσε με μαγνητοσκοπημένο υλικό για το πρόγραμμα «Ο παπούλης διαδικτυακά» ως εργαλείο εξ αποστάσεως επικοινωνίας των ενοριτών με τους ιερείς, ενώ η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού «Σπας» (Σωτήρ) Ελένα Ζόσουλ παρουσίασε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό φροντιστήριο, που δημιούργησε με τίτλο «Οι αρχές του ορθόδοξου πολιτισμού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων