14/10/2020 14/10/2020 Με την Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο χρόνο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Eκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων του απώτερου εξωτερικού, Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και ο πολιτιστικός σύμβουλος της...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 8:50

Η Ελληνίδα Πρέσβης στο Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Η Ελληνίδα Πρέσβης στο Πατριαρχείο Μόσχας

Με την Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο χρόνο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Eκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων του απώτερου εξωτερικού, Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και ο πολιτιστικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα Δημήτριος Γιαλαμάς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας και οι συνέπειές της , ενώ ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την Ελληνίδα διπλωμάτη για τα αντιεπιδημιολογικά μέτρα, που εφαρμόζονται στους ναούς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι συνομιλητές υπογράμμισαν τις ιδιαίτερες ιστορικές σχέσεις των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίες είναι θεμελιωμένες στην κοινή πίστη και τον πνευματικό πολιτισμό.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επίσης, αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων