29/08/2023 29/08/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Μόσχας η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Μόσχα, όπου την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τέλεσε αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού. Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, ο Μακαριώτατος προέστη στην...
29 Αυγούστου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2023 - 11:01

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μόσχα

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μόσχα

Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Μόσχας η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Μόσχα, όπου την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τέλεσε αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού.

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, ο Μακαριώτατος προέστη στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Κρεμλίνου. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βοσκρεσένσκ κ. Διονύσιος, Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος και Σάο Πάολο κ. Δαμασκηνός (του Πατριαρχείου Αντιοχείας), ο Αρχιεπίσκοπος Βαλτικής κ. Σεραφείμ, οι Επίσκοποι Ζάραϊσκ κ. Κωνσταντίνος και Ζελένογραντ κ. Σάββας, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας κήρυξε το Θείο λόγο.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία και κήρυγμα του Πατριάρχη Μόσχας στον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού.

Στο τέλος ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τέλεσε τον αγιασμό της αποκατεστημένης εικόνας του Σωτήρος Χριστού και της Παναγίας που βρίσκεται σε έναν από τους πύργους του Κρεμλίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων