29/02/2024 01/03/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Σόμπολεφ, Αρχιεπισκόπου Μπογκουτσάρ και Θαυματουργού της Σόφιας στoν Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σόφια, που είναι και Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, πλαισιούμενος...
29 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 1:24

Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ Σόμπολεφ στο Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ Σόμπολεφ στο Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια

Πανηγυρικά εορτάστηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Σόμπολεφ, Αρχιεπισκόπου Μπογκουτσάρ και Θαυματουργού της Σόφιας στoν Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σόφια, που είναι και Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στο «εἴπωμεν πάντες» αναπέμφθηκαν δεήσεις υπέρ της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και διαφυλάξεως της από διχασμούς και σχίσματα, καθώς και υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Ακολούθησε δέηση υπέρ της αποκαταστάσεως της ειρήνης.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο επικεφαλής του κόμματος «АБВ» Ρουμέν Πέτκοφ, ο Α΄ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας Β. Σολόντκιν, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μνήμης Μητροπολίτου Βιδινίου Δομετιανού Ιουλία Ταράν, προσκεκλημένοι από το επαρχιακό τμήμα του πατριωτικού κινήματος «Ιβάν Βάζοφ» στη Στάρα Ζαγόρα, και πολυάριθμοι ενορίτες του Μετοχίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Μετοχίου πρωθιερέας Βλαδίμηρος Τισούκ απευθύνθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Γεράσιμο με λόγο ευχαριστίας και του προσέφερε αρχιερατικό εγκόλπιο και σταυρό.

Από την πλευτρά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον π. Βλαδίμηρο, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της κοινής προσευχητικής συνάξεως προς τιμήν της εορτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη τσάι στους προσκεκλημένους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων