20/07/2019 20/07/2019 Στις 24 Ιουλίου θα αρχίσει η Λιτανεία του Οσίου Ειρηνάρχου. Η λιτανεία θα διαρκέσει 5 μέρες και οι προσκυνητές θα περάσουν περίπου 70 χιλιόμετρα στις περιοχές της πόλης Γιαροσλάβσλ, σταματώντας τη νύχτα σε ναούς που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό αποκατάσταση. Σύμφωνα με την παράδοση κάθε μέρα θα ξεκινάει με τη Θεία Λειτουργία και σε όλα τα...
20 Ιουλίου, 2019 - 13:19

Η επιβλητική Λιτανεία πέντε ημερών! για τον Όσιο Ειρήναρχο

Διαδώστε:
Η επιβλητική Λιτανεία πέντε ημερών! για τον Όσιο Ειρήναρχο

Στις 24 Ιουλίου θα αρχίσει η Λιτανεία του Οσίου Ειρηνάρχου. Η λιτανεία θα διαρκέσει 5 μέρες και οι προσκυνητές θα περάσουν περίπου 70 χιλιόμετρα στις περιοχές της πόλης Γιαροσλάβσλ, σταματώντας τη νύχτα σε ναούς που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό αποκατάσταση. Σύμφωνα με την παράδοση κάθε μέρα θα ξεκινάει με τη Θεία Λειτουργία και σε όλα τα νεκροταφεία ή κατεστραμμένους ναούς που θα βρεθούν στο δρόμο, θα τελούνται δεήσεις και μνημόσυνα.

Πορεία της διαδρομής

Ο Όσιος Ειρήναρχος ο Έγκλειστος καταγόταν από το χωριό Κοντάκοβο της Ρωσίας και γεννήθηκε το έτος 1548 μ.Χ. Από νωρίς έγινε μοναχός στην Μονή των Αγίων Βόριδος και Γκλεμπ του Ροστώβ. Κοιμήθηκε το έτος 1616 μ.Χ. Κάθε χρόνο προς μνήμη του Οσίου οι μοναχοί λιτάνευαν από την Ιερά Μονή των Αγίων Μπορίς και Γκλεμπ μέχρι την μικρή πατρίδα του Οσίου.

Η παράδοση της λιτάνευσης διακόπηκε στα σοβιετικά χρόνια, αφού σχεδόν όλοι οι ναοί και εκκλησίες καταστράφηκαν. Το 1997 η παράδοση αναβίωσε με την αποκατάσταση του μοναστηριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων