10/05/2019 10/05/2019 Την Δημοκρατία της Μορδοβίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο, κ. Παντελεήμων. Ο επίσκοπος Παντελεήμων συναντήθηκε με κληρικούς και λαϊκούς στην περιοχή και επισκέφθηκε εκκλησιαστικά και κρατικά κοινωνικά ιδρύματα. “Πώς μπορείς μέσα από τις δυσκολίες και τα δεινά να ζήσεις για την ευτυχία; Υπάρχει ένας...
10 Μαΐου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 9:57

“Η ευτυχία μέσα από τα δεινά και τις δυσκολίες”

Διαδώστε:
“Η ευτυχία μέσα από τα δεινά και τις δυσκολίες”

Την Δημοκρατία της Μορδοβίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο, κ. Παντελεήμων.

Ο επίσκοπος Παντελεήμων συναντήθηκε με κληρικούς και λαϊκούς στην περιοχή και επισκέφθηκε εκκλησιαστικά και κρατικά κοινωνικά ιδρύματα.

“Πώς μπορείς μέσα από τις δυσκολίες και τα δεινά να ζήσεις για την ευτυχία; Υπάρχει ένας τρόπος – να ζεις με τον Χριστό. Όταν ένας άνθρωπος ζει αναγνωρίζοντας τον Χριστό, όλη του η θλίψη μετατρέπεται σε βήματα που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χαρά “, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας, και πρόσθεσε: “Η πίστη, όπως η αγάπη, δεν μπορεί να φυλαχτεί σε ψυγείο ή να ταφεί στο έδαφος, έτσι ώστε να διατηρηθεί. Η πίστη είναι ένας ζωντανός βλαστός. Εάν δεν ζει και δεν αναπτύσσεται, αν δεν τρέφεται με την κοινωνία με το Θεό, εξαντλείται”

Αναφερόμενος στο ρόλο των Κληρικών τόνισε ότι “ένας ιερέας, ένας άνθρωπος ντυμένος με αξιοπρέπεια, μπορεί να κάνει πολλά καλά”.

“Κανένα επάγγελμα δεν παρέχει μια τέτοια ευκαιρία σε κάποιον να κάνει συνεχώς καλές πράξεις. Ο ιερέας δείχνει τον Χριστό, βοηθάει έναν άνθρωπο να καταλάβει πώς να θεραπεύσει σωστά τον εαυτό του και τους ανθρώπους, πώς να δημιουργήσει μια οικογένεια, πώς να κατανοήσει το νόημα της ασθένειας και του πόνου, πώς να συναντήσει το θάνατο”, είπε ο επίσκοπος Παντελεήμονας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων