19/01/2020 19/01/2020 «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί τους πλούσιους να μοιραστούν τα πλούτη τους με τους φτωχούς, για να γίνει η κοινωνία πιο δίκαιη, αν και η ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τα έσοδά του», τόνισε χθες, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος». «Η Εκκλησία πρωτίστως...
19 Ιανουαρίου, 2020 - 9:39

«Η ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τον πλούτο»

Διαδώστε:
«Η ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τον πλούτο»

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί τους πλούσιους να μοιραστούν τα πλούτη τους με τους φτωχούς, για να γίνει η κοινωνία πιο δίκαιη, αν και η ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τα έσοδά του», τόνισε χθες, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος».

«Η Εκκλησία πρωτίστως καλεί τους πλούσιους ανθρώπους να μοιράζονται με τους φτωχούς για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη και η κοινωνία πιο δίκαιη. Στη Ρωσία τρομερά ποσά συγκεντρώνονται στα πορτοφόλια μιας μικρής ομάδας προσώπων, κατά κόρον επιχειρηματιών ή αξιωματούχων, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα», σημείωσε.

Κατά τη γνώμη του ο Μητροπολίτης ανέφερε πως  λίγα πράγματα γίνονται έτσι ώστε να ξεπεραστεί η φτώχεια να ξεπεραστεί η φτώχεια. «Η ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πλούτου του. Βλέπουμε ευτυχισμένους φτωχούς και δυστυχισμένους πλούσιους», συμπέρανε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων