07/08/2020 07/08/2020 Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των ορθόδοξων νέων από διάφορες χώρες και τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ τους, αναλαμβάνει το Πατριαρχείο Μόσχας, με την ευλογία του προέδρου του Συνοδικού Τμήματος Νεότητας, Επισκόπου Ίστρας κ. Σεραφείμ Ο αρχικός στόχος που έχει τεθεί περιλαμβάνει την καθιέρωση της επικοινωνίας με τους επικεφαλής των τμημάτων νεολαίας ξένων επισκοπών,...
07 Αυγούστου, 2020 - 9:50

Η Γεωγραφία της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Νεότητας

Διαδώστε:
Η Γεωγραφία της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Νεότητας

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των ορθόδοξων νέων από διάφορες χώρες και τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ τους, αναλαμβάνει το Πατριαρχείο Μόσχας, με την ευλογία του προέδρου του Συνοδικού Τμήματος Νεότητας, Επισκόπου Ίστρας κ. Σεραφείμ

Ο αρχικός στόχος που έχει τεθεί περιλαμβάνει την καθιέρωση της επικοινωνίας με τους επικεφαλής των τμημάτων νεολαίας ξένων επισκοπών, μητροπόλεων αλλά και Τοπικών και Αυτόνομων Εκκλησιών.
Στο πλαίσιο αυτό θα καταγραφούν οι δραστηριότητες των Ορθόδοξων τμημάτων νεολαίας σε όλο τον κόσμο, θα παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια για την ανάπτυξη της συνεργασίας των νέων, ενώ σχεδιάζονται σεμινάρια για την ανταλλαγή εμπειριών

Επίσης, ενθαρρύνονται πρωτοβουλίες για την ένωση των ορθόδοξων νέων από διαφορετικές χώρες για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης προσκηνυματικά ταξίδια νέων σε διάφορες χώρες. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση του έργου, «Γεωγραφία της Ορθόδοξης Νεότητας».

Ο στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες που διευκολύνουν την οργάνωση προσκυνημάτων και τουρισμού για νέους. Συμμετέχοντας σε αυτό το έργο, νέοι από όλο τον κόσμο θα λάβουν πληροφορίες για προσκυνήματα και ταξίδια, για το πού και πότε πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για νέους. Επιπλέον, προσκηνυματικές ομάδες νέων θα έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τα προσκηνύματα, αλλά και με συνομήλικούς τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη που επισκέπτονται. Έτσι, η γεωγραφία της επικοινωνίας και της ανταλλαγής νέων θα επεκτείνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων