29/10/2019 29/10/2019 Όσοι με τη βία προσπάθησαν να καταστρέψουν τη θρησκεία στη χώρα μας δεν τα κατάφεραν, δήλωσε ο  Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τονίζοντας ότι ο λαός πάντα επέστρεφε στην εκκλησία. Υπενθύμισε τις θέσεις του σοβιετικού καθεστώτος ότι «μόλις εκλείψει και ο τελευταίος ιερέας, τότε θα υπάρξει αυτή η ευημερία που ονομάζεται κομμουνισμός»...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2019 - 8:00

«Η ίδια η ιστορία της χώρας μας είναι θαύμα Θεού»

Διαδώστε:
«Η ίδια η ιστορία της χώρας μας είναι θαύμα Θεού»

Όσοι με τη βία προσπάθησαν να καταστρέψουν τη θρησκεία στη χώρα μας δεν τα κατάφεραν, δήλωσε ο  Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τονίζοντας ότι ο λαός πάντα επέστρεφε στην εκκλησία.

Υπενθύμισε τις θέσεις του σοβιετικού καθεστώτος ότι «μόλις εκλείψει και ο τελευταίος ιερέας, τότε θα υπάρξει αυτή η ευημερία που ονομάζεται κομμουνισμός» και πρόσθεσε ότι όλα «αυτά αποδείχτηκαν χίμαιρα: ούτε οι ιερείς εξαφανίστηκαν ούτε ο κομμουνισμός επικράτησε”.

“Πόσοι άνθρωποι έδωσαν όλη τη δύναμή τους για να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια! Ολόκληρες γενιές έχουν εργαστεί γι ‘αυτό! Και τίθεται το ερώτημα: γιατί δεν λειτούργησε; Επειδή τα συνθήματα που απευθύνονται στον λαό δεν φτάνουν στην ανθρώπινη καρδιά », τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Για δεκαετίες, η ορθόδοξη πίστη εκδιώχθηκε με βία. Οι χριστιανοί εξορίστηκαν και σκοτώθηκαν επειδή πίστευαν στον Θεό ” υπογράμμισε και σημείωσε:

“Μερικοί λένε: Θα πίστευα στον Θεό, αν μου δινόταν ένα σημάδι, κάποιο θαύμα. Αλλά δεν είναι η ίδια η ιστορία μας ένα τέτοιο θαύμα; Η διατήρηση της πίστης στον λαό μας, η αναβίωση της πίστης στις μέρες μας – αυτό είναι το θαύμα του Θεού»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων