08/11/2019 08/11/2019 Από τον Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, Αναπληρωτή Προέδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ήρθε η πρώτη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας σχετικά με την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μετά την καταγραφή στα Δίπτυχα του Μητροπολίτη Επιφανίου όπως ανακοίνωσε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος....
08 Νοεμβρίου, 2019 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 21:58

“Η Ι. Σύνοδος θα αποφανθεί για την απόφαση του Πατρ. Αλεξανδρείας”

Διαδώστε:
“Η Ι. Σύνοδος θα αποφανθεί για την απόφαση του Πατρ. Αλεξανδρείας”

Από τον Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, Αναπληρωτή Προέδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ήρθε η πρώτη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας σχετικά με την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μετά την καταγραφή στα Δίπτυχα του Μητροπολίτη Επιφανίου όπως ανακοίνωσε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος.

“Με βαθειά θλίψη η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δέχθηκε την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ να αναγνωρίσει την σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να καταγράψει στα δίπτυχα της τον επικεφαλής αυτής Μητροπολίτη Επιφάνιο. Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας θα αποφανθεί για τις περαιτέρω αποφάσεις” δήλωσε στο ria.ru ο π. Νικόλαος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων