03/03/2020 03/03/2020 Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 (κορωνοϊού), αν οι επίσημες αρχές απευθύνουν ανάλογη έκκληση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι ‘αυτό, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Η Ρωσική Εκκλησία κληθείσα να σχολιάσει επιμέρους θέσεις που λαμβάνουν Ιερείς, τόσο για...
03 Μαρτίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 8:49

Η Ιερά Σύνοδος θα λάβει αποφάσεις για τον COVID-19

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος θα λάβει αποφάσεις για τον COVID-19

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 (κορωνοϊού), αν οι επίσημες αρχές απευθύνουν ανάλογη έκκληση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι ‘αυτό, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.
Η Ρωσική Εκκλησία κληθείσα να σχολιάσει επιμέρους θέσεις που λαμβάνουν Ιερείς, τόσο για τον ασπασμό των εικόνων, όσο και για τη Θεία Κοινωνία αναφέρει ότι η μόνη αρμόδια για να λάβει σχετικές αποφάσεις είναι η Ιερά Σύνοδος και προσθέτει: «Αν υπάρχει απειλή για μια πραγματική πανδημία και οι αρχές στραφούν προς εμάς, τότε νομίζω ότι η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει αυτό το ζήτημα και θα πάρει κάποιες αποφάσεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους επισκόπους ή οι ίδιοι οι ιερείς μπορούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση, αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία».
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου υπενθύμισε επίσης ότι οι ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιταλία, όπου υπήρξε ξέσπασμα κορωνοϊού, ακολουθούν “αυστηρά τις εντολές των αρχών και εφαρμόζουν τις σχετικές οδηγίες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων