25/08/2023 25/08/2023 Στις 24 Αυγούστου 2023 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος προήδρευσε στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Συνόδου στην Αγία Πετρούπολη κατά την τακτική συνεδριάση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πριν την έναρξη στην κεντρική είσοδο, όπου σήμερα στεγάζονται η αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και το παρεκκλήσι των Αγίων Πατέρων...
25 Αυγούστου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 19:02

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας συνεδρίασε στην Αγία Πετρούπολη

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας συνεδρίασε στην Αγία Πετρούπολη

Στις 24 Αυγούστου 2023 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος προήδρευσε στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Συνόδου στην Αγία Πετρούπολη κατά την τακτική συνεδριάση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πριν την έναρξη στην κεντρική είσοδο, όπου σήμερα στεγάζονται η αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και το παρεκκλήσι των Αγίων Πατέρων των Επτά Οικουμενικών Συνόδων καθώς και η προεδρική βιβλιοθήκη «Μπορίς Γιέλτσιν», υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Κύριλλο ο μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος και ο Γενικός Διευθυντής της βιβλιοθήκης.

Στο παρεκκλήσι τελέσθηκε το Ιερό Τρισάγιο, κατά το οποίο αναπέμφθηκαν δεήσεις υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων του Θεού Προκαθημένου της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας μητροπολίτη Τόκιο και πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ († 10.08.2023) και του επισκόπου Νικάνδρου Κοβαλένκο(† 22.06.2023).
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καλωσόρισε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη.

Στη συνεδρίαση μετέχουν μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου: Οι μητροπολίτες Κισινιόφ και Πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρο (μέσω τηλεδιασκέψεως), Αστανάς και Καζακστάν Αλέξανδρος, επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στη Δημοκρατία Καζακστάν, Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κεντρικής Ασίας, Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, Κρουτίτσης και Κολόμνας Παύλος, Πατριαρχικός Επίτροπος της ιεράς μητροπόλεως Μόσχας, Μινσκ και Ζασλάβλ Βενιαμίν, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, Βολοκολάμσκ Αντώνιος, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Βοσκρεσένσκ Διονύσιος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας και εκ περιτροπής μέλη της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτες Νόβγκοροντ και Στάραγια Ρούσα Λέων, Λίπετσκ και Ζαντόνσκ Αρσένιος, Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλος, Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος, Πατριαρχικός Έξαρχος της Νοτιοανατολικής Ασίας και ο επίσκοπος Σεβερομπαϊκάλσκ και Σοσνοβο-Οζιόρσκ Νικόλαος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων