12/09/2020 12/09/2020 Στις 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στην Πανρωσική Ημέρα της Νηφαλιότητας, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών σιγά-σιγά φεύγει από τη μόδα της νεολαίας, αν...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 14:02

Η κατανάλωση οινοπνεύματος και η αναγκαία εγκράτεια

Διαδώστε:
Η κατανάλωση οινοπνεύματος και η αναγκαία εγκράτεια

Στις 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στην Πανρωσική Ημέρα της Νηφαλιότητας, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών σιγά-σιγά φεύγει από τη μόδα της νεολαίας, αν και είναι νωρίς να μιλάμε για πλήρη εξαφάνιση του προβλήματος. «Η νηφαλιότητα είναι ένα από τα βασικά αγαθά του ανθρώπου και η Εκκλησία υποστηρίζοντας τον τρόπο ζωής χωρίς αλκοόλ, πρέπει να χρησιμοποιεί την ιστορική πείρα, αλλά και η ίδια να δίνει καλό παράδειγμα. Ο χριστιανισμός δεν αρνείται την κατανάλωση οινοπνευματωδών, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου είναι να συγκρατείται», είπε ο Λεγκόιντα. Κλείνοντας, τόνισε ότι η Εκκλησία στηρίζει την πρόταση του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για την απαγόρευση της πώληση των οινοπνευματωδών σε άτομα κάτω των 21 ετών.

Irina Tresorukova – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων